Imprimare
PDF

Managerul Maternitatii Giulesti: ”Daca in 10 zile nu dam drumul, Bucurestiul explodeaza"


Conducerea Maternitatii Giulesti a explicat masurile pe care le ia dupa cazul bebelusilor infectati cu stafilococ auriu.
Managerul maternitatii, doctorul Moisa Ovidiu Marcel, a stat de vorba cu jurnalisti si a explicat ce pasi vor urma.
 
Reporter: ”De ce doar ati varuit peretii si nu ii decopertati pana la caramida?”
 
Moisa Ovidiu Marcel: ”De ce ar trebui decopertati pana la caramida?”
 
Reporter: ”Pentru ca specialistii spun ca bacteriile stau in perete si e nevoie de curatarea temeinica a peretelui inainte sa fie vopsit.”
 
Moisa Ovidiu Marcel: ”Dar v-au spus si cat stau bacteriile in perete?”
 
Reporter: ”Asta voiam sa va intrebam.”
 
Moisa Ovidiu Marcel: ”Ca sa decopertam tot, e mai ieftin sa schimbam spitalul. Ii dam foc si facem unul nou. Cand apar bacteriile, ii dam foc si la ala si mergem la urmatorul.
 
Noua ni s-a solicitat sa inchidem si, pe masura ce se elibereaza compartimentele, sa facem curatenie, ignenizare, dezinfectie terminala, nebulizare si atat. Oricum trebuia sa facem o zugravire, ne-a venit manusa ca e inchis spitalul. Este in plus aceasta zugravire, care se face cu substanta lavabila acreditata de Ministerul Sanatatii. Este biocida, omoara germenii, dar nu pe vecie.
 
Dupa ce terminam zugraveala, curatenia, vom face dezinfectie, vom baga nebulizatoarele, vom sigila fiecare camera terminata. Cand se termina, prelevam probe, le punem la dispozitie. Daca se constata ca sunt bune, o sa ne dea drumul, daca nu, nu.”
 
Reporter: ”Ar fi durat prea mult si ar fi costat prea mult sa faceti decopertarea?”
 
Moisa Ovidiu Marcel: ”Nimic nu e prea scump pentru sanatate. Nu despre asta a fost vorba. Daca va inchipuiti ca intr-o saptamana, in 10 zile, se putea face ce spuneti dvs., va inselati amarnic.
 
Eu va spun ca daca in 10 zile nu dam drumul, Bucurestiul explodeaza. Pentru ca noi avem luna 320 de nasteri, in medie, care trebuie sa mearga in alta parte. Cat o sa poata sa le primeasca si aia?
 
Nu e vorba de nasteri normale, ne descurcam, in 48 de ore sunt acasa. Dar sunt multi prematuri. Unde o sa mai incapa?”
 
Reporter. ”Aici au mai fost probleme, atunci cu incendiul, s-a renovat. Cand a fost ultima renovare facuta asa, cu curatarea peretilor pana la tencuiala?”
 
Moisa Ovidiu Marcel: ”Cu ocazia aceea, a inceput procesul acesta la Neonatologie si apoi s-a facut in tot spitalul.”
 
Deocamdata, Maternitatea Giulesti ramane inchisa internarilor, asa ca gravidele care erau in grija doctorilor de aici si urmeaza sa nasca in luna Decembrie vor fi preluate de celelalte maternitati din capitala.
 
Intre timp, unitatea sanitara se renoveaza: peretii sunt revopsiti, apoi spatiile vor fi curatate si dezinfectate.
 
Maternitatea va fi redeschisa internarilor doar cu acordul Directiei de Sanatate Publica.