Imprimare
PDF

Kovesi, dupa discutia cu Tudorel Toader: Ministrul Justitiei NU mi-a cerut demisia, NU intentionez sa demisionez, NU am de ce sa demisionez


Dupa discutiile cu Ministrul Justitiei, sefa DNA a declarat ca acesta nu i-a cerut demisia, ca ea nu intentioneaza sa demisioneze si ca nu are de ce sa demisioneze. Kovesi a insistat ca DNA mereu a actionat corect.

Laura Kovesi a mai sustinut ca a vorbit cu Tudorel Toader despre activitatea DNA, dar a refuzat sa dea mai multe amanunte.

Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, a ajuns luni dupa-amiaza la Ministerul Justitiei, pentru discutii cu ministrul Tudorel Toader.

Discutiile au loc in contextul in care, acum doua saptamani, Curtea Constitutionala a decis ca procurorii si-au depasit atributiile anchetand controversata Ordonanta 13. Ulterior, Ministrul Justitiei a anuntat ca va evalua activitatea Laurei Kovesi, dar si a lui Augustin Lazar, Procurorul general, si ca, in 14 zile, se va pronunta.

Termenul a expirat chiar luni, dar ministrul a sustinut ca miercuri va emite un punct de vedere in cadrul unei conferinte de presa.

In legatura cu aceasta evaluare, Tudorel Toader a discutat deja cu Augustin Lazar.

"Zilele urmatoare voi avea discutii cu procurorul general al PICCJ, cu Augustin Lazar, si separat cu procurorul sef de la DNA, pe tema despre care vorbim, evolutiile acestea, modul in care dansii s-au raportat la lege, la standardul constitutional, la standardele Comisiei de la Venetia", a spus Ministrul Justitiei, pe 12 martie.