Imprimare
PDF

Klaus Iohannis a primit raspuns de la SRI, cu privire la Codul Silvic. "Nu exista nicio dovada ca s-ar fi facut trafic de influenta. Nu il dau in judecata pe Ponta"


Presedintele Klaus Iohannis sustine ca a primit un raspuns de la SRI cu privire la afirmatiile potrivit carora ar fi facut trafic de influenta in chestiunea Codului Silvic. Seful statului a facut aceasta declaratie raspunzand unei intrebari primite inainte de a pleca spre Riga. Presedintele Klaus Iohannis pleaca joi dupa-masa in Letonia, unde va participa a Summitul Parteneriatului Estic.

"Am primit raspuns de la SRI. Nu exista nicio dovada, nici macar un indiciu ca s-ar fi facut trafic de influenta in chestiunea Codului Silvic", a spus presedintele Klaus Iohannis, raspunzand unei intrebari primite inainte de a pleca la Summit Parteneriatului Estic de la Riga.
 
Iohannis a mai declarat ca nu il va da in judecata pe Victor Ponta, cel care a lansat afirmatiile cu pricina.
 
Presedintele Klaus Iohannis pleaca joi dupa-amiaza spre Riga pentru a participa la Summitul Parteneriatului Estic
 
Potrivit Adminsitratiei prezidentiale, Iohannis va fi intampinat la Riga de catre presedintele Republicii Letonia, Andris Berzins, iar seara va participa la dineul de lucru oferit de omologul sau leton.
 
Ulterior, Iohannis va avea o intrevedere cu presedintele Partidului Popular European, Joseph Daul.
 
Totodata, seful statului roman va participa la sesiunea plenara a Summitului Parteneriatului Estic de la Riga. In cursul dupa-amiezii de vineri, Klaus Iohannis va reveni in tara si va sustine, la sosire, o declaratie de presa la Aeroportul International "Henri Coanda" din Otopeni.
 
Parteneriatul Estic (PaE) este parte a Politicii Europene de Vecinatate (PEV) a UE si implica, alaturi de statele membre UE, sase tari din vecinatatea sa estica: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova si Ucraina. A fost lansat cu ocazia Summit-ului PaE de la Praga, din 7 mai 2009.