Imprimare
PDF

INTERCEPTARI din DOSARUL MICROSOFT. Ce vorbeau la telefon suspectii ARESTATI preventiv. Sandu: De la Funeriu si Vreme a pornit toata porcaria


Dupa arestarea preventiva a patru suspecti din Dosarul Microsoft au aparut si stenogramele unor discutii purtate de acestia, interceptate de anchetatorii care instrumenteaza acest caz. In noaptea aceasta, Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a arestat preventiv pe fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, pe oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru si pe edilul Gheorghe Stefan "Pinalti". Cu totii au ajuns in arestul Politiei Capitalei.

Intr-un set de interceptari, fostul ministru Gabriel Sandu vorbeste cu o persoana a carei identitate nu este prezentata de procurori.

In aceasta discutie, Sandu spune ca ministii Funeriu si Vreme ar sta la baza acestui scandal.

Gabriel Sandu: Funeriu, daca are protectie de la PMP si pe Vreme... au si ei un abuz in serviciu cand, in fond, ei au facut toata porcaria asta, deci de la ei a pornit tot, intelegi, iar ala care e cel mai in belea sunt eu.

Cocos: ”Am vorbit si cu Elena”

Intr-o alta stenograma care prezinta o discutie cu Dinu Pescariu, suspectul Dorin Cocos mentioneaza o persoana pe nume "Elena".

Dorin Cocos: Las-o asa, ca e mai bine. Las-o asa. Ca am vorbit si cu...cu Elena, si a zis: Foarte bine
Dinu Pescariu: Da?
Dorin Cocos: Da.
Dinu Pescariu: Bravo!
Dorin Cocos: Cand am spus... Ca am stat si m-am gandit... Bai, acolo nu scrie ca eu trebuie sa-i dau decat dupa 10 ani. Pai incep sa ii dau maine. Ce? Hai sa fim drepti. Si cu asta basta. Si tu lasa-le acolo!

Pescariu: Mi-a fost frica sa le duc acasa.

In discutiile cu Dorin Cocos apare vizibil faptul ca Dorin Pescariu se teme din pricina anchetei care a fost deja declansata.

Dinu Pescariu: Mi-a fost frica sa le duc acasa.
Dorin Cocos: Foarte bine. Esti nebun? Mai bine da-le incoace!
Dinu Pescariu: Da.
Dorin Cocos: Lasa-le dracu'! Ei, usor, asa!
Dinu Pescariu: Pai da' il facem!
Dorin Cocos: Bai, tu esti prost? Nu intelegi ca de atunci nu mai...

Dorin Cocos: Are si el? (...) Nu poate sa spuna chiar tot.
Dinu Pescariu: Ce sa spuna?
Dorin Cocos: Pai cum ce sa zica? Asta mi-a zis cu tema. (...)
Dinu Pescariu: Nu conteaza. Dar de ce? Sa zica el? (...)
Dorin Cocos: Ma duc la prezidentiale, in p...a mea.
Dinu Pescariu: Zice... asta chiar e pe fata.

Elena Udrea a dezmintit ca ar avea vreo implicare in Dosarul Microsoft.

"Celor care ma ataca, dar mai ales sustinatorilor mei, le spun ca nu exista nicio posibilitate ca eu, Elena Udrea, sa am vreo legatura cu aceasta afacere (Microsoft -n.red.), in masura in care ea va fi demonstrata de procurori ca fiind asa cum arata acum. Oamenii chiar daca sunt casatoriti, cel putin in cazul meu (...), mai ales cand au cariere separate, ajung la un moment dat sa aiba chiar in interiorul unei casatorii vieti separate. Acesta este si motivul pentru care pana la urma am ajuns la divort", a spus Udrea, la Digi 24.

Ca urmare a anchetelor declansate de Directia Nationala Anticoruptie impotriva lui Gheorghe Stefan, a lui Dorin Cocos sau a fostului presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, in mass-media au aparut informatii potrivit carora candidatul la presedintie Elena Udrea ar fi urmarit penal. Pentru a lamuri aceste aspecte, „Evenimentul zilei” s-a adresat procurorilor anticoruptie. DNA ne-a transmis ca liderul PMP nu are calitate de invinuit sau inculpat.

Dumitru Nicolae: Afacere donata copiilor

Alte stenograme facute publice miercuri duminezta contin o discutie intre omul de afaceri Dumitru Nicolae si o persoana prezentata cu numele de "Cleo".

D. Nicolae: Auzi, vorbeste tu cu, cum o cheama, cu notarita. Daca e, luni sa-mi pregatiti si mie documentele in care sa dau actiunile (firmei - n. red) donatie la copiii mei.
(...)
Cleo: La modul ca, daca sa spunem ca ai vreodata niste creante, in urmatorii trei ani, sa zicem, ai datorii, iti anuleaza donatia.