Imprimare

Inca o persoana a murit din cauza gripei. Barbatul de 66 de ani, din Satu Mare, este victima cu numarul 102!


Inca o persoana a murit din cauza gripei, fiind vorba despre un barbat de 66 de ani, din judetul Satu Mare. Numarul deceselor inregistrate de la inceputul acestei ierni din cauza virusului gripal a ajuns la 102, conform datelor transmise vineri de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).
Potrivit CNSCBT, in cazul barbatului in varsta de 66 de ani, din judetul Satu Mare, a fost confirmat virusul gripal tip A. Barbatul avea si alte afectiuni si nu era vaccinat antigripal.
 
De la inceputul acestei ierni, 102 persoane au murit din cauza gripei.
 
Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, joi, ca specialistii nu considera ca ar fi vorba despre o epidemie de gripa. 
 
"Din pacate, asa cum am mai afirmat, este trist cand moare cineva si am mai spus ca nu Ministerul Sanatatii declanseaza epidemia, ci specialistii. Specialistii spun ca nu este vorba despre o epidemie, ci o circulatie mai intensa a virusului gripal. Dar e trist cand se moare", a spus ministrul Sanatatii.
 
Intrebata de ce in acest an numarul celor care au murit din cauza gripei este mult mai mare fata de anul trecut, Sorina Pintea a spus ca virusul gripal a fost mult mai intens.