Imprimare
PDF

Firea infirma ca ar exista defectiuni la autobuzele turcesti. ”O noua stire falsa”


Gabriela Firea a infirmat luni existenta unor defectiuni generale la autobuzele care au intrat in circulatie in ultima saptamana, precizand ca a existat doar o singura defectiune la un autobuz dintre cele 30, aceasta fiind remediata imediat.
“Am citit si eu aceste lucruri si am tinut legatura in mod constant cu toti colegii mei. (...) Nu se confirma stirea potrivit careia toate autobuzele care au fost achizitionate si sunt acum in trafic sunt defecte. Este o noua stire falsa, a fost o singura situatie, o singura defectiune. Dintre cele 30 de autobuze care au intrat in trafic (...) doar intr-un singur caz se confirma, care s-a si remediat si autobuzul a functionat si circulat pe traseu din aceeasi zi”, a declarat Firea ziaristilor, dupa ce a participat la inaugurarea Pietei Leul Ierusalimului.
 
Potrivit edilului Capitalei, mentenanta acestor autobuze este asigurata timp de opt ani de castigatorul licitatiei, conform legii, dar verificarile zilnice si reparatiile curente se realizeaza de catre lucratorii STB, asa cum s-a convenit cu sindicatele, pentru ca altfel ar fi putut exista disponibilizari de personal.
 
″Imi pare foarte rau (...) ca unii lideri de sindicat, e drept ca nu toti sau majoritatea, au inceput sa faca politica si sa faca declaratii care exclud cadrul lor de reprezentare. Cred ca domniile lor ar trebui sa fie interesati in special de salariile angajatilor, care sunt mai bune, de conditiile de munca, care sunt superioare fata de cele existente pana in momentul venirii mele ca primar general, si de investitiile la fosta RATB, actuala STB. Si se fac foarte multe investitii (...) in transportul public in comun. Si imi exprim amaraciunea pentru faptul ca, in loc sa se constate aceste realizari certe, se scoate in evidenta faptul ca un autobuz din cele 30 a avut o problema, care, fireste, se va rezolva. Am cerut de curiozitate sa aflu cate autobuze din cele 1.000 cumparate acum vreo 13 ani au avut defectiune din primele saptamani. Raspunsul este: ‘Multe’. Dar si aceste lucruri se uita, dar probabil ca atunci nu se raspandea atat de repede o stire negativa”, a spus Gabriela Firea.