Imprimare
PDF

Finantarile acordate de UniCredit Leasing au crescut anul trecut la 275 mil. euro

UniCredit-Leasing-mare.jpg
UniCredit Leasing Corporation a acordat anul trecut finantari noi in valoare de 274,7 milioane de euro, in crestere cu 6% comparativ cu 2011.

“Astfel, UniCredit Leasing Corporation a incheiat in
anul 2012 peste 5.000 de noi contracte de leasing, cifre comparabile cu cele din anul precedent, in pofida contextului de piata dificil”, se arata in comunicatul companiei.

Potrivit oficialilor societatii, UniCredit Leasing Corporation detine 20% din volumele noi finanate de piata de leasing in anul 2012.

Din volumele noi aferente anului 2012, aproximativ 51% reprezinta finantari pentru segmentul vehiculelor, 40% finantari de echipamente (inclusiv aeronave si echipamente pentru producerea energiei regenerabile) si 9% finantari imobiliare.

La finalul anului trecut portofoliul UniCredit Leasing Corporation a ajuns la valoarea de la 564 milioane euro, a spus Antoaneta Curteanu, CEO-ul companiei.

Profitul net consolidat al companiilor grupului - reprezentand activitati de leasing financiar, leasing operational si brokeraj de asigurari, s-a plasat la 7,9 milioane de euro, mentinandu-se la nivelul celui inregistrat in anul 2011.

In totalul portofoliului UniCredit Leasing Corporation, ponderea vehiculelor s-a redus anul trecut la 48%, in concordanta cu eforturile de echilibrare a ariilor finantate, dar a ramas in continuare expunerea cea mai consistenta. Urmatoarele segmente in portofoliu, ca ordin de marime, sunt reprezentate de finantarile pentru echipamente (30%) - incluzand echipamente pentru producerea energiei regenerabile, si real-estate (22%).

Infiintata in anul 2002, UniCredit Leasing Corporation IFN S.A., parte a grupului UniCredit, finanteaza proiecte din domenii variate, precum transporturi, energie, agricultura, industria alimentara si medicala, prelucrarea lemnului si a metalelor.

Cu o retea de 16 sucursale, UniCredit Leasing are acoperire la nivel national, oferind pe langa leasing financiar prin UniCredit Leasing Corporation IFN si servicii de brokeraj de asigurari prin UniCredit Insurance Broker, precum si leasing operational si servicii de management al flotelor prin firma UniCredit Fleet Management.