Imprimare
PDF

Eugen Teodorovici, atac FĂRĂ PRECDENT la adresa lui Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Armatei și ministru propus la Apărare


Președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a lansat un atac extrem de virulent la adresa șefului Statului Major și propunerea PNL pentru Ministerul Apărării, generalul Nicolae Ciucă. Teodorovici susține că acesta a dat o palmă grea Armatei, după ce a acceptat funcția propusă de PNL.
 
”Am așteptat să treacă Ziua Armatei Române, din respect pentru bărbații și femeile în uniformă care apără această țară și care-și riscă viața zi de zi pe teatrele de operațiuni.
 
Acum pot să spun ferm, clar, răspicat, bărbătește, că rușine mai mare pentru Armata României decât palma dată ieri de Generalul Ciucă nu poate fi imaginată. Șeful Marelui Stat Major, comandantul militar al armatei, a abandonat Armata Română chiar de ziua ei, pentru o funcție politică în eventualul Cabinet Orban.
 
Mă întreb, oare care sunt meritele acestui General? Și dacă ne-am fi găsit într-o situație de conflict armat, ar fi procedat la fel? Ar fi părăsit câmpul de luptă pentru o funcție călduță, acasă, într-un birou?
 
Îmi este rușine de rușinea domnului General și cum văd că nimeni nu cere scuze ostașilor români, le cer eu scuze pentru lăcomia politicienilor români, acoperiți sau nu.
 
Armata Română merită generali adevărați, dar nu și pe cei ce se dovedesc doar niște purtători de uniforme și grade. Și mai merită onoarea câștigată prin jertfa eroilor care au purtat cu mândrie însemnele Armatei Române, indiferent de gradul avut.
 
Armata Română merită respectul nostru și merită mult mai mult decât să fie instrumentul ambițiilor personale ale unora sau altora.”, scrie Eugen Teodorovici.