Imprimare
PDF

Dragnea, despre ce va urma la DNA dupa revocarea lui Kovesi. “E o caracatita mult mai mare”


Liviu Dragnea nu crede ca „statul paralel” a fost distrus odata cu revocarea Laurei Kovesi.
Intrebat, in conferinta de presa sustinuta luni dupa-amiaza la Parlament, daca noul procuror-sef al DNA ar putea fi numit dupa ce intra in vigoare noile legi ale justitiei care modifica procedura de numire a procurorilor de rang inalt, Dragnea a spus ca ministrul Justitiei nu trebuie sa astepte atat: “Va fi o decizie a ministrului Justitiei. Nu vad de ce ar trebui sa astepte ministrul Justitiei pana cand vor intra in vigoare noile legi. E aceeasi procedura, nu s-a schimbat nimic. (…) Nu cred ca trebuie sa astepte modificarea legilor justitiei, este un loc vacant, are atributul propunerii, cred ca va trebui sa declanseze procedurile”.
 
El a mai sustinut ca “statul paralel” nu a fost distrus odata cun plecarea procurorului sef al DNA Laura Codruta Kovesi deoarece este vorba despre “o cacacatita mult mai mare”.
 
De asemenea liderul PSD a spus ca “ar fi bine” ca procurorii sa ancheteze si sa faca cercetari avand doua obiective esentiale - aflarea adevarului si respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale, “nu sa actioneze pe comandamente politice”
 
“Nu. Din pacate, aici discutam de o caracatita mult mai mare. Eu doar imi exprim speranta ca la un moment dat sa ajungem in Romania ca o parte dintre procurori sa actioneze cu buna-credinta si pentru aflarea adevarului si prin respectarea legii si sa inteleaga exact independenta pe care nimeni nu le-a stirbit-o, ba dimpotriva, sau nimeni din clasa politica nu le-a stirbit-o, ba dimpotriva, independenta lor a fost stirbita de anumite actiuni, gesturi, chiar presiuni. Ar fi bine sa ancheteze si sa faca cercetari avand doua obiective esentiale - aflarea adevarului si respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale, nu sa actioneze pe comandamente politice”, a mai declarat Dragnea.
 
Chestionat cu privire la garantiile pe care le are ca noul sef al DNA nu va fi din “statul paralel”, el a sustinut ca nu are nicio garantie, fiind vorba despre o problema de sistem.
 
“Nicio garantie. Doar discutia despre cine e seful DNA este insuficienta si ne si pacaleste. Asta este o problema de sistem, de abordare. Pana la urma, un stat de drept, din punctul meu de vedere, este un stat in care trebuie sa functioneze domnia legii si in care orice cetatean roman sa aiba mai mari sperantele ca, daca este nevinovat, nu pateste nimic. Asta este una dintre marile probeme: teroarea, nesiguranta”, a adaugat Liviu Dragnea.