Imprimare
PDF

Dragnea anunta modificarea legislatiei in privinta evaziunii fiscale, deoarece este ”proasta”


Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, miercuri, ca in scurt timp trebuie modificata legislatia in privinta evaziunii fiscale, chiar daca declaratia sa va genera critici ”de la anumite unitati militare”.
El a sustinut ca legislatia actuala este ”proasta”, ca orice om de afaceri poate fi acuzat de evaziune fiscala si ca sunt multi oameni de afaceri care vor sa plece din Romania de frica.
 
Dragnea a participat miercuri la lansarea editiei din 2018 a Schemei de Ajutor de Stat instituita prin HG 807.
 
Liderul PSD a sustinut ca obiectivele guvernarii sunt: slabirea presiunii institutiilor statului asupra mediului de afaceri, simplificarea procedurilor administrative pentru mediul de afaceri si dezvoltarea unui program de prevenire si de sprijin pentru societatile comerciale care activeaza in Romania.
 
”Noi am inceput un proces de schimbare de atitudine a functionarilor publici, a institutiilor statului fata de mediul de afaceri, un proces care s-a construit in multi ani de zile si este vorba de o mentalitate in ceea ce priveste abordarera fata de firmele private in mod special. Si vorbesc de toate institutiile de control - ANAF, alte institutii care controleaza, parchete si asa mai departe. Abordarea noastra este cu totul si cu totul alta, obiectivele unei guvernari nu pot fi de a baga in puscarie oameni de afaceri, de a inchide societati comerciale, ci dimpotriva, de a preveni, de a sprijini si impreuna sa se construiasca un sistem administrativ si birocratic care sa fie stimulativ”, a subliniat Liviu Dragnea.
 
El a precizat ca s-a stabilit suma de un miliard de euro alocata pentru shema de ajutor de stat si ca s-a discutat despre modificarea HG 807, care in opinia PSD reprezinta ”una din culmile birocratiei - mult prea multe documente, hartii pentru a avea acces la ajutorul de stat”.
 
El a spus ca Ministerul Finantelor a promis ca intr-un timp foarte scurt aceasta HG va fi modificata.
 
”N-are rost sa ne mai impiedicam cu totii si sa ne inventam tot felul de piedici si tot felul de proceduri birocratice ca sa avem cat mai putine proiecte aprobate”, a adaugat Dragnea.
 
Liderul PSD a mentionat ca, in acelasi timp, vor continua actiunile de combatere a contrabandei si a evaziunii fiscale.
 
”Dar aici vreau sa fac o paranteza si o sa mai spun cateva lucruri care sigur ca o sa genereze astazi si maine si zilele urmatoare niste critici de la anumite unitati militare. Eu cred ca legislatia in ceea ce priveste evaziunea fiscala din Romania este proasta si creeaza posibilitatea pentru orice institutie de control sa-l poata acuza pe orice om de afaceri din Romania de evaziune fiscala. Este atat de complicata, atat de periculos gandita si redactata, incat orice om de afaceri din Romania, in aceasta secunda, poate fi acuzat de evaziune fiscala.
 
Si atunci, rog in mod special Ministerul de Finante si ANAF si MJ, impreuna cu colegii din Parlament, impreuna si cu alte institutii, intr-o perioada relativ scurta sa venim cu niste propuneri serioase de schimbare a acestei legislatii, pentru ca oamenii de afaceri din Romania sa stie un lucru foarte simplu: ca daca sunt cinstiti nu au nicio problema, iar daca sunt necinstiti pot avea o problema, dar sa nu mai fie in situatia in care n-au de unde sa stie daca nu cumva cineva a doua zi vine si-l acuza de evaziune fiscala, el fiind convins ca nu este in aceasta situatie”, a declarat Liviu Dragnea.
 
El a sustinut ca ”sunt multi oameni de afaceri romani care au inceput sa caute sa-si vanda afacerile din Romania pentru ca vor sa plece de aici de frica”.