Imprimare
PDF

Despre simptomatologia nespecifică a coronavirusului


Medicul Alexandru Rafila, membru în comitetul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, a explicat la Observator cum ar putea evolua cazurile de coronavirus în România.
 
Cum ar putea evolua cazurile de coronavirus în România – – Nu există un model matematic, există scenarii care alocă României un model ca în Germania sau ca în Italia. În Germania, într-una dintre cele mai dezvoltate regiuni, sunt câteva sute de cazuri. Totuși, iar asta e de studiat, mortalitatea este foarte diferită procentual. În Italia e de 4% pentru că infecția s-a concentrat pe categoria vulnerabilă, de persoane în vârstă. Nu e vorba de o mutație, nu trebuie să ne gândim la asta în acest moment. În Germania mortalitatea e mai mică pentru că au fost afectate mai puțin categoriile în vârstă, au fost mai protejate. Trebuie să ne gândim cum să protejăm persoanele vârstnice.
 
Despre simptomatologia nespecifică a coronavirusului
 
Există o simptomatologie nespecifică. Se întâmplă că această boală să debuteze că o gastroenterită, cu diaree, și nu te gândești la infecția cu coronavirus. […] Vreau să va spun că virusul se transmite pe cale aeriană, se elimină și pe cale fecală, dar nu este considerată o cale de transmitere. Rămânem la calea aeriană de transmitere.