Imprimare
PDF

Curtea de Apel a decis: OTV ramane inchis

otv.jpg
Magistratii de la Curtea de Apel au respins, miercuri, contestatia lui Dan Diaconescu privind decizia CNA de a suspenda licenta OTV, astfel ca postul de televiziune ramane inchis.

Dan Diaconescu poate ataca

aceasta decizie la inalta Curte de Casatie si Justitie, in termen de 15 zile, scrie Gandul

In orice caz, OTV nu va mai putea emite pana cand nu va obtine de la CNA o noua licenta, intrucat cea veche a expirat pe 1 aprilie.

Luna trecuta, Dan Diaconescu a declarat ca intentioneaza sa reia emisia postului pe care l-a condus, OTV, in prezent inchis in urma unei decizii a Consiliului National al Audiovizualului.

"Ne gandim foarte serios sa emitem din Rusia. Am facut demersurile necesare si saptamana viitoare vrem sa facem acest lucru. E mai usor acolo. In multe tari europene nici nu exista CNA", a spus Diaconescu.

El mai ia in calcul si alte variante, si spune ca daca va pierde alegerile pentru presedintie din 2014 se gandeste sa se retraga din viata politica, dar nu si din televiziune.

"O sa emit cu OTV din strainatate, Spania, Italia unde sunt multi romani. O sa-mi cumpar o insula a mea, infig drapelul si o sa ne facem tara noastra acolo", a afirmat proprietarul OTV.

La finele lui ianuarie, televiziunea OTV, a carei licenta audiovizuala fusese retrasa pe 22 ianuarie de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), incepuse sa emita online pe site-ul oficial al postului. Astfel, la mai putin de o saptamana de cand i-a fost retrasa licenta audiovizuala, Dan Diaconescu a intrat din nou in direct cu publicul sau, de aceasta data pe internet, pe site-ul www.otv.com.ro.

Emisia OTV a fost intrerupta marti, 22 ianuarie, in jurul orei 18.40, dupa ce Consiliul National al Audiovizualului a retras, in sedinta din aceeasi zi, cu unanimitate de voturi, licenta audiovizuala a televiziunii care il are ca asociat principal pe Dan Diaconescu. CNA nu are in atributii, insa, si reglementarea internetului din Romania.