Imprimare
PDF

Cum va fi vremea de Craciun si Revelion. Prognoza meteo de Sarbatori


Asa ca sansele sa ne confruntam cu ger si viscol sunt reduse, mai ales in zonele de campie, inclusiv in Capitala.
Cu o saptamana inainte de Craciun, temperaturile medii in tara se vor situa in jurul limitei de inghet, mai scazute in zonele de munte. Cel mai cald va fi in vest, iar cel mai frig va fi in nord-est.
 
Precipitatiile vor fi normale pentru aceasta perioada. Cel mai mult va ninge in Carpatii Occidentali, unde ar putea cadea si 15 centimetri de zapada proaspata, in timp ce in zona Maramuresului va ninge mai putin.
 
Oana Paduraru, meteorolog ANM: “Se pare ca in perioada sarbatorilor ar putea fi o vreme usor mai calda decat cea normala a perioadei, mai calda ma refer la partea de vest si nord-vest, iar precipitatiile sa fie apropiate de normal. Daca ne raportam la normele din perioada sarbatorilor ar trebui sa fie maxime cuprinse intre -6 si 2 grade, minime -11 si 0 grade.”
 
Asadar, de sarbatori, sunt sanse sa se incalzeasca si mai mult in vestul tarii si in Transilvania. Pe Valea Prahovei sunt estimate in medie, temperaturi de -2 grade, ca in toate regiunile de munte. Sunt asteptate ninsori in zona Banatului, in Apuseni si pe Valea Prahovei.
 
In Capitala, am putea avea un Craciun cu vreme mai calda decat la inceputul acestei luni. E posibil sa nu avem parte nici macar de o fulguiala, iar temperaturile sa urce pana la +4 grade ziua. Va fi soare, dar pot aparea si episoare cu ploaie.
 
Inainte de Craciun, stratul de zapada va fi consistent doar la munte, intre 20 si 40 de cm si local in Moldova, in special in zona Iasiului.