Imprimare
PDF

Cristian Topescu a murit la 81 de ani. Fostul comentator sportiv era internat la Elias


Fostul comentator sportiv Cristian Topescu a incetat din viata marti, la varsta de 81 de ani. El se afla internat la Spitalul Elias, suferind de mai multe afectiuni cronice, printre care si diabet.
Cristian Topescu, cel mai iubit comentator de sport al Romaniei, omul care cu stilul sau inconfundabil ne-a facut sa traim impreuna cu sportivii nostri spaimele, emotiile si bucuriile de pretutindeni, a murit marti, la 81 de ani. Si, odata cu el, multora dintre noi li s-a stins o parte din copilarie.
 
A fost intotdeaua cel care ne dadea asigurari ca o sa fie bine la olimpiade, la mondiale sau la europene. Cei 6 ani in care a fost interzis de regimul comunist l-au facut si mai respectat, si mai dorit pe micile ecrane.
 
Cristian Topescu a dus o viata dedicata sportului. A fost sportivul care a ales sa-si respecte tara si altfel, nu doar primind medalii pentru performantele sale.
 
Cristian Topescu era internat la Spitalul Elias din data de 8 mai si se afla in sectia de Terapie Intensiva.
 
Purtatorul de cuvant al spitalului a precizat ca, pe perioada internarii, fostul comentator a beneficiat de monitorizare stricta si tratament in sectia de Terapie Intensiva.
 
Conform sursei citate, fostul Cristian Topescu a murit marti, 15 mai 2018, ora 16, in urma unui stop cardio-respirator iresuscitabil.
 
Fostul comentator sportiv a implinit 81 de ani la data de 26 martie.
 
El s-a nascut la 26 martie 1937 in Bucuresti si era licentiat al Institutului de Educatie Fizica si Sport (1970), potrivit Agerpres. Membru al echipei hipice a Romaniei, a practicat sarituri peste obstacole, apoi a fost transferat la Clubul Sportiv Steaua (1960-62), unde a triumfat in doua campionate nationale.
 
Intre anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor sef sport, director general adjunct TVR.
 
In 2017, presedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Topescu Ordinul ”Steaua Romaniei” ”in semn de inalta apreciere pentru intreaga sa activitate, pentru daruirea si devotamentul cu care a sustinut si promovat valorile sportului national, pentru intuitia, caldura si eruditia cu care a comentat performantele sportului romanesc”.
 
Steaua Romaniei nu este prima decoratie primita de catre Topescu din partea statului roman. Lui i-au mai fost decernate Ordinul Meritul Sportiv, Ordinul Olimpic Colanul de Aur si Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler. De asemenea, in urma unui decret semnat de presedintele Romaniei in octombrie 2016, colonelul in retragere Cristian Topescu a fost avansat la gradul de general de brigada.
 
Pe 30 ianuarie, prin Hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, fostul comentator a primit titlul de cetatean de onoare al Bucurestilor.
 
Cristian Topescu este unul dintre cei mai cunoscuti comentatori sportivi din Romania. Topescu a activat si in viata politica, fiind senator in perioada 2008–2012, din partea Partidului National Liberal.
 
Cristian Topescu a urmat cursurile Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport si a fost membru al echipei hipice a Romaniei, practicand sarituri peste obstacole. Mai tarziu, a lucrat ca reporter sportiv la Televiziunea Romana. Tot in cadrul TVR, a fost realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor sef Sport si director general adjunct al TVR.
 
Acesta a fost reporter sportiv si la postul de radio Europa FM, director relatii publice la Fotbal Club Steaua, director al ziarului Prosport, dar si comentator la televiziunea Eurosport.
 
Cristian Topescu a comentat peste 5.000 de transmisiuni live, 13 editii ale Jocurilor Olimpice, dar si campionate mondiale si europene.
 
Dumnezeu sa te odihneasca in pace!