Imprimare
PDF

Cine i-ar putea lua locul lui Dragnea in fruntea PSD. Stanescu si Badalau conduc revolta din partid


Liviu Dragnea este in pericol sa piarda sefia partidului. Sunt cel putin 29 de lideri de filiala care, printr-o scrisoare deschisa, cer ca seful lor sa plece din fruntea partidului si a Camerei Deputatilor.
Potrivit unor surse din interiorul PSD, oponentii lui Dragnea isi doresc indepartarea acestuia din functie si mentinerea Vioricai Dancila in fruntea Guvernului. Totodata, ei ar vrea ca Dancila sa fie numita si sefa a partidului. 29 de lideri de organizatii ar fi pregatit o scrisoare deschisa in care cer demisia lui Dragnea si organizarea de urgenta a unui Comitet Executiv.
 
Toti cei nemultumiti s-ar fi strans in jurul vicepremierului Paul Stanescu, cel care, de altfel, s-a pozitionat impotriva conducerii partidului inca de la sedinta de la Neptun. “Indiferent de ce se va intampla, pentru ca vedeti bine ca avem multi dusmani, vedeti ce se intampla pe scena politica, nu cred ca e bine sa ne gandim sa facem jocul altcuiva”, a spus Stanescu.
 
Cei mai vehementi critici ai lui Dragnea s-au afisat pentru prima data impreuna pe scena teatrului din Giurgiu, unde colegul lor, Niculae Badalau, si el oponent al conducerii, a fost ales presedinte de organizatie. ”In PSD nu sunt scrisori, nu suntem in Caragiale, in PSD sunt documente si nu cunosc ca aceste documente sa fie scrise sau asumate de cineva”, a spus Badalau.
 
Joi, la sediul PSD a fost agitatie mare. Liviu Dragnea a discutat de dimineata cu primarii de sectoare si, potrivit unor surse, i-a intrebat pe fiecare in parte daca a semnat sau nu scrisoarea impotriva sa. Dupa pranz, la partid au venit si lideri ai organizatiilor din tara pe care Dragnea vrea sa vada daca mai poate conta sau nu, dar si premierul Viorica Dancila impreuna cu multi alti membri ai cabinetului, inclusiv seful de la justitie, Tudorel Toader si ministrul de interne, Carmen Dan.
 
De altfel, tot acest scandal din interiorul PSD a pornit din cauza ministrului de interne. Carmen Dan a fost acuzata ca a reprimat violent mitingul diasporei din 10 august si ca a incercat sa paseze responsabilitatea catre prefectul Speranta Cliseru, o apropiata a primarului Gabriela Firea. Surse din PSD sustin ca tot acest scandal s-ar putea stinge daca Dragnea nu ar mai sustine-o pe Carmen Dan.
 
Pana acum, Liviu Dragnea nu a facut nicio declaratie si nu a putut fi contactat pentru a-si exprima un punct de vedere.