Imprimare
PDF

Catalin Harnagea: Firma mea a avut un contract extern cu grupul EADS in legatura cu proiectul de securizare al Frontiera


Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe Catalin Harnagea a dat explicatii, in exclusivitate pentru postul B1 TV, in legatura cu perchezitiile facute joi dimineata de procurorii DNA in dosarul Microsoft, in care noua fosti ministri sunt acuzati de coruptie.

El a precizat ca firma sa a oferit consultanta EADS in perioada 2005-2007 pentru contractul licentelor Microsoft.

”Procurorii mi-au cerut documentele legate de contractul firmei mele cu grupul EADS, contract care s-a derulat pe doi ani, incepand cu sfarsitul lui 2005 sau inceputul lui 2006. Am avut un contract de consultanta cu firma franco-germana”, a explicat el.

E vorba de ”un contract extern incheiat intre firma pe care o detineam cu grupul EADS in legatura cu proiectul de securizare al Frontiera”, a completat Harnagea.

”Au venit doi domni comisari care mi-au comunicat ce ar dori, i-am indrumat, au luat documentele care privesc contractul meu cu EADS-ul”, a mai spus fostul sef al SIE.

”Am inteles ca ceilalti au legaturi cu Microsoft si cu vanzarea de licente. Cauza si spetele eu nu le cunosc. Dorin Marian a fost asociat in aceasta firma cu mine. Noi am fost exclusiv actionati de DNA in aceasta speta”, a aratat el.

Harnagea a adaugat ca s-a intalnit cu Claudiu Florica, fostul sef al Fujitsu in Romania, doar de doua ori.

Procurorii DNA au mai efectuat joi perchezitii si la oamenii de afaceri Dorin Cocos, Remus Truica si Nicolae Dumitru, la fostul ministru Gabriel Sandu, fostul consilier prezidential Dorin Marian, tatal presedintelui COSR, Adrian Petrache, si la Fundatia Dinu Pescariu in dosarul Microsoft si la sediul firmei lui Claudiu Florica, fostul sef al Fujitsu in Romania.

Catalin Harnagea a condus Serviciul Roman de Informatii (SIE) in intervalul 30 iulie 1997-1 februarie 2001, cand Dorin Marian a ocupat functia de consilier prezidential (1996-2000) si sef al Administratiei Prezidentiale (martie-septembrie 2000). Catalin Harnagea a scris, in CV-ul sau, ca a fost, din 2005, consultantul EADS pe proiectul de securizare al frontierelor Romaniei si pe cel de off-set.