Imprimare

Carmen Dan, audiata in Parlament: Am precizat ca nu sunt cea care stabilesc vinovatii


Ministrul de Interne Carmen Dan si seful Brigazii Speciale a Jandarmeriei Romane Catalin Paraschiv au fost audiati in Comisia pentru drepturile omului in legatura cu violentele de la mitingul din 10 august din Piata Victoriei.
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a reafirmat marti ca nu este persoana abilitata sa stabileasca “vinovatii” pentru violentele produse la mitingul din 10 august, aratand ca sunt institutii cu atributii specifice in acest sens.
 
“Cred ca trebuie sa intelegem (...) ca sunt rigori impuse de ancheta Parchetului despre dosarele instrumentate. Tocmai de aceea ne-am dori ca temele supuse dezbaterii in aceasta comisie sa priveasca strict drepturile omului. Iar eu am precizat ca nu sunt cea care stabilesc vinovatii si ca sunt institutii abilitate care vor face aceste verificari. Sunt convinsa ca vom afla raspunsul dupa analiza indreptatita pe care o vor face aceste institutii”, a declarat Carmen Dan la finalul audierilor sale la Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputatilor, potrivit Agerpres.
 
Intrebata daca trebuie imbunatatite metodele de interventie si regulamentele interne le Jandarmeriei, ministrul de Interne a aratat ca totdeauna se impune o analiza a reglementarilor legale si imbunatatirea acestora.
 
″Si este in competenta parlamentarilor sa ne sustina in demersul nostru. Stiti bine ca avem o initiativa depusa in Parlament pe legea de organizare si functionare a Jandarmeriei, cred ca in perioada urmatoare ar trebui sa ne uitam cu atentie”, a adaugat Carmen Dan.
 
Ministrul de Interne a fost invitat marti la audieri, la Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputatilor ″in vederea lamuririi unor aspecte legate de posibile incalcari ale drepturilor omului la manifestarile de protest din data de 10 august 2018″