Imprimare
PDF

Calin Popescu Tariceanu, despre cazul lui Dan Sova: Senatul este suveran sa ia decizii, chiar in cazul in care Inspectia Juridica va fi in incapacitate de a lua o hotarare


Cazul lui Dan Sova a fost reintors la Comisia Juridica, dupa ce Biroul Permanent a decis dupa o noua sedinta sa invalideze votul anterior din Comisia Juridica pentru ca nu a fost luat cu cvorum.

Comisia Juridica are termen pana marti sa ajunga la o hotarare, daca nu aceasta va fi luata in Plen, spune Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului.

"Senatul este suveran sa ia decizii, chiar in cazul in care Inspectia Juridica va fi in incapacitate de a lua o decizie. Comisia Juridica a fost sesizata sa exprime un punct de vedere, dar nu s-a putut ajunge la o concluzie", a spus Tariceanu, care a adaugat ca rapoartele in cazul Sova au fost retrimise la Comisia Juridica.

Daca, din consinderente de neatingerea cvorumului in Comisie, nu se va ajunge la o hotarare in cazul lui Dan Sova, Plenul va putea decide, a mai spus presedintele Senatului.

Comisia juridica a Senatului s-a intrunit miercuri pentru a discuta cazul Dan Sova si a hotarat reluarea votului in cazul lui Dan Sova.

Decizia a fost luata cu 4  Pentru, 3 mpotriva, 1 Abtineri.

Vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu a facut miercuri o serie de precizari cu privire la modul in care se vor desfasura procedurile in continuare in Senat in cazul Dan Sova.

”In legatura cu solicitarea de catre Biroul permanent Comisiei juridice a unui punct de vedere legat de decizia Curtii Constitutionale in cazul Sova. Am primit un punct de vedere. Din nefericire acest punct de vedere a avut doua propuneri, niciuna neintrunind numarul de voturi necesare pentru a fi adoptat. Acest punct de vedere nu a fost validat in Comisia juridica. Biroul permanent a decis cu 9 voturi „pentru” si 4 ”impotriva” ca pana marti, la reluarea activitatii Senatului, Comisia juridica sa se intruneasca si sa elaboreze o hotatare cu privire la ce trebuie facut, hotarare care sa fie supusa plenului. Daca marti, cand reluam sedinta, decizia Comisiei juridice nu e adoptata in conditii regulamentare, conform procedurilor, decizia va fi luata in plen”, a explicat Cristian Dumitrescu.