Imprimare
PDF

Boala de care suferea politista din Gorj care si-a ucis bebelusul si mama


Intamplare sinistra intr-o familie din judetul Gorj. O femeie de 33 de ani si-a impuscat mortal mama si bebelusul de 6 luni, apoi si-a pus capat zilelor.
Tanara lucra in cadrul Politiei Transporturi Feroviare si era in concediu post-natal. Arma folosita apartine sotului ei, si el tot agent, la un post de politie din judet.
 
Anchetatorii spun ca cel mai probabil femeia a suferit o depresie dupa nastere.
 
Adela Lapadat lucra de 12 ani ca agent la Politia Transporturi Feroviare din Targu-Jiu, insa de mai bine de un an intrase in concediu maternal. Femeia locuia impreuna cu sotul ei si baietelul lor, de 6 luni, la socrii ei, in comuna Balesti.
 
Duminica, fara vreun avertisment, femeia a luat arma din dotare a sotului, si el tot agent de politie, si si-a impuscat mama, aflata in acel moment in vizita, dar si copilul. Apoi si-a pus capat zilelor.
 
Vecina: “O bubuitura, lumea a fugit ca s-a auzit o impuscatura. Pasnici, nu se certau cu nimeni, respectuosi, deci suntem uimiti!”
 
Vecin: ”Impuscaturi, ei intre ei, aici.′
 
Reporter: “De asta a iesit toata lumea in strada?”
 
Vecin: “Da. Se impacau bine, il stiu pe al batran, om ca lumea.”
 
Aflat in aceeasi casa, barbatul a auzit impuscaturile si a coborat intr-un suflet la parterul locuintei, acolo unde s-a petrecut odioasa crima. Ingrozit, agentul a sunat imediat la 112.
 
Ion Lazar, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj: ”In interiorul locuintei, politistii au gasit si un minor, de 6 luni, care a fost transportat la spital cu leziuni in zona capului. Politista a fost gasita cazuta la intrarea in locuinta, cu pistolul langa ea, iar mama acesteia intr-o camera.”
 
Din pacate, bebelusul a murit doua ore mai tarziu.
 
Vecina: ”Si-a dorit mult un copil. Lacrima de bucurie ca are un nepotel. Poate o depresie postnatala, posibil si asta.”
 
Vecin: ”In mintea ei nu stiu ce s-o fi petrecut. Hai sa zici ca cu batrana a avut ce-a avut, dar copilasul ala de cateva luni... E ceva strigator la cer.”
 
In scurt timp, casa celor doi a fost impanzita de politisti, jandarmi si criminalisti. Dupa cateva ore de cercetari, au fost trase si primele concluzii.
 
Dr. Claudia Beldean, sefa Serviciului de Medicina Legala Gorj: “Moarte prin impuscare!”
 
Reporter: “Multe impuscaturi?”
 
Dr. Claudia Beldean: “Nu am de unde sa stiu pana nu fac autopsia!”
 
Cei doi erau casatoriti de aproximativ trei ani si aparent duceau o viata linistita.
 
Femeia fusese testata psihologic ultima data in luna mai 2017, inainte sa intre in concediu.
 
Luni, criminalistii vor reveni la locul tragediei pentru a continua cercetarile.