Imprimare
PDF

Aterizare de urgenta pe Otopeni. Marturia unui pasager: ”Oamenii au inceput sa se roage”


Zbor cu emotii pentru cei 189 de pasageri ai unei curse Blue Air, cu destinatia Tel Aviv. Dupa aproximativ o ora de la decolarea de pe Otopeni, pilotul a decis sa se intoarca.
Un indicator de bord i-a semnalat o problema tehnica. Martorii sustin ca la coborare ar fi vazut fum la unul dintre motoare.
 
Aeronava, un Boeing 737, a decolat de pe Otopeni la 7 si 45 de minute. La bord erau aproape 200 de oameni, cei mai multi pelerini care doreau sa ajunga in Tara Sfanta. In momentul in care avionul a intrat in spatiul aerian al Bulgariei si se afla la peste 5.000 de metri altitudine,  pilotul a realizat ca are o problema.
 
Zvi Asher, pasager: “Pilotul a transmis ca e o mica problema si ca ne intoarcem. Nu a fost panica, dar oamenii s-au speriat si au inceput sa se roage.”
 
Reprezentantii Blue Air nu au dorit sa intre in detalii tehnice, insa precizeaza printr-un comunicat de presa ca decizia comandantului de a reveni in Romania a fost una de precautie, dar si pentru linistea pasagerilor.
 
Zvi Asher, pasager: “La intoarcere pe pista erau mai multe masini de pompieri si salvari. Am vazut fum iesind de la motorul de pe partea stanga. Era mai degraba ca un abur si curgea un lichid de acolo.”
 
Dupa cateva ore de asteptare, compania le-a pus oamenilor la dispozitie o alta aeronava, iar cea defecta a ramas la sol, pentru reparatii.