Imprimare
PDF

Aterizare de urgenta la Bucuresti. Un avion s-a intors din drum, din cauza unui geam fisurat


O cursa TAROM care se afla in zbor spre Barcelona s-a intors de urgenta pe aeroportul Otopeni din cauza unui incident petrecut in timpul zborului. Compania si-a cerut scuze si sustine ca siguranta pasagerilor nu a fost pusa in pericol.
Aparatul, un Boeing 737-700, decolase la ora 8.50 joi dimineata spre Barcelona, si a revenit la sol dupa o ora de zbor.
 
Expertii sustin ca geamul hubloului, in mai multe straturi, s-a fisurat doar in zona exterioara. Compania Tarom afirma ca acea crapatura era minora, si cei aproape 100 de calatori nu au fost in pericol.
 
La randul sau, pilotul a respectat procedurile.
 
Aeronava a aterizat in siguranta, iar cei aproximativ 150 de pasageri au ajuns in terminalul aeroportului, in zona de imbarcare, asistati.
 
Comunicatul transmis de compania TAROM:
 
”Cursa TAROM ROT 421 Bucuresti – Barcelona, de astazi, 26 Aprilie 2018, operata cu o aeronava de tip BOEING 737-700, care a decolat de pe Aeroportul International Henri Coanda la ora locala 08:49, s-a intors din drum dupa aproximativ o ora de zbor, din cauza unei usoare fisuri aparute la unul dintre geamurile cabinei de pasageri.
 
Decizia comandatului respecta procedura stipulata in manualul de zbor al aeronavei. Siguranta pasagerilor nu a fost pusa in pericol nicio clipa.
 
Aeronava a aterizat in deplina siguranta pe Aeroportul International Henri Coanda, pasagerii au fost debarcati, primesc asistenta la sol si vor decola in scurt timp catre destinatia initiala.