Imprimare

Anuntul facut de Sorina Pintea, dupa ce un bebelus a murit la Spitalul din Targoviste


Este ancheta la Spitalul Judetean din Targoviste dupa ce un bebelus de numai trei saptamani a murit miercuri seara.
Parintii ii acuza pe medici si pe asistente ca i-ar fi facut o transfuzie de sange celui mic, iar pe durata procesului l-ar fi lasat nesupravegheat si pruncul a intrat in soc.
 
Cei acuzati sustin insa ca baietelul, nascut prematur, avea oricum risc letal. Spitalul a facut verificari si a stabilit ca au fost respectate procedurile. Ministerul Sanatatii a cerut o investigatie suplimentara.
 
Copilul a fost adus pe lume in data de 13 decembrie, dupa doar sapte luni de sarcina. Pentru ca s-a nascut prematur, mama si bebelusul au ramas internati in spital. Copilului i s-a facut o transfuzie de sange, dupa un protocol de rutina al bebelusilor nascuti inainte de termen. Mama baietelului sustine ca in tot acest timp el ar fi fost lasat singur de medici si de asistente.
 
Potrivit rudelor, pana sa i se faca transfuzia, bebelusul nu dadea semne ca s-ar simti rau. Tatal bebelusului a reclamat la politie moartea suspecta.
 
Parintii copilului au fost deja audiati de politisti, iar acum anchetatorii vor sta de vorba cu medicii si cu asistentele care au avut in grija bebelusul.
 
„Inspectorii Directiei de Sanatate Publica sunt in acest moment in spital si verifica aceste aspecte, tot inspectorii DSP au convocat Comisia de hemovigilenta care trebuia sa fie convocata de catre spital. (...) Copilul s-a nascut in 13 decembrie cu o greutate 1.120 de grame, cu multiple probleme inca de la nastere. El a fost tinut in Terapie Intensiva neonatala 11 zile, dupa 11 zile a fost transferat in Sectia de prematuri stabil, atat cat poate fi stabil un copil dupa Terapia Intensiva. A dezvoltat o insuficienta hepatica si anemie, de aceea a fost necesara transfuzia, care a fost efectuata. La o ora dupa efectuarea transfuziei, bebelusul a decedat. Nu pot sa ma pronunt vizavi de malpraxism, pentru ca specialistii sunt cei care o vor face, cazul e din punctul meu de vedere destul de ciudat, de aceea inspectorii verifica toate aspectele. Am inteles ca si politia a deschis o ancheta”, a declarat presei ministrul Sanatatii.