Imprimare
PDF

Anuntul facut de Liviu Dragnea despre proiectul de amnistie si gratiere


Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, liderul PSD, sustine ca, la fel ca premierul Viorica Dancila, nu are pe masa sa niciun proiect vizand amnistia si gratierea.
“Nici eu nu am pe masa nicio ordonanta de amnistie. (...) Este a mia oara cand imi puneti intrebarea asta. Tot discutati de ea, pentru ca pana la urma o sa se plictiseasca lumea”, a spus Dragnea miercuri la Parlament.
 
Intrebat despre declaratiile secretarul general al PSD Codrin Stefanescu referitoare la necesitatea unui astfel de proiect, Dragnea a spus:
 
“Codrin este prietenul meu si nu imi permit sa il cert in public (...) Am mai spus opinia mea despre asta. Eu nu sunt impartasitor de opinii ale altora”.
 
Intrebat daca i-a cerut personal ministrului Justitiei o solutie pentru un act normativ vizand amnistia si gratierea, Dragnea a afirmat:
 
“Am cerut public, si daca am cerut-o public sunt sigur ca a auzit si dumnealui (n.r. ministrul Justitiei), sa se gaseasca o solutie pentru a incerca sa se repare toate nedreptatile din ultimii ani din Romania, care tot ies la iveala”.
 
Referindu-se la un termen in care ministrul ar urma sa vina o solutie in acest sens, Dragnea a spus:
 
“Nu imi permit sa dau eu termene” si a afirmat ca ”in aceasta viata” crede ca ministrul va veni cu acest proiect, care ar trebui asumat de Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul.
 
Pe de alta parte, Dragnea a declarat ca nu stie daca proiectul ar trebui initiat de Guvern sau de parlamentari.
 
Premierul Viorica Dancila a reiterat pe 30 noiembrie ca nu exista niciun proiect de amnistie si gratiere pe masa Guvernului.
 
“Repet, nu exista niciun proiect de amnistie si gratiere pe masa Guvernului. Vom avea sarbatori linistite. Nici nu mai este timp, se termina luna”, a spus Dancila, la receptia oferita de presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei.