Imprimare
PDF

Andrei Gheorghe va fi incinerat sambata. Fosta sotie: ”A incercat sa spuna mereu adevarul. Uneori, a spus prea mult adevar”


Andrei Gheorghe a murit in urma unui atac de cord, provocat, cel mai probabil, de problemele cardiace pe care le avea.
“Andrei Gheorghe a fost un jurnalist curajos, cu o minte sclipitoare, care spunea adevarul, oricat de deranjant era”, spun cunoscutii. Extravagantele lui se transformau uneori in scandaluri de presa. A realizat emisiuni de radio si de televiziune de succes, care au marcat istoria presei romanesti.
 
Zeci de politisti si criminalisti erau marti-noapte la vila jurnalistului Andrei Gheorghe din Voluntari. Fusesera anuntati ca la mansarda se afla trupul neinsufletit al omului de radio. Medicii unui echipaj SMURD au constatat decesul.
 
Fosta sotie, ingrijorata ca Andrei nu raspunde la telefon, l-a rugat pe cel care ingrijea casa in care locuia jurnalistul sa mearga pana acolo si sa verifie daca este totul in regula. Barbatul a descoperit insa ca Andrei Gheorghe este mort.
 
Decesul survenise cu 12 ore inainte ca Andrei Gheorghe sa fie descoperit, au spus politistii. Medicii legisti au constatat ca inima jurnalistului a cedat, slabita de alte trei atacuri cardiace suferite in trecut. Anchetatorii nu au gasit in casa urme care sa ii faca sa se gandeasca la o moarte violenta.
 
Investigatiile in acest caz sunt continuate de Politia Judeteana Ilfov, pentru ca decesul lui Andrei Gheorghe este considerat ”moarte suspecta”, pana cand vor fi audiate persoanele apropiate acestuia, iar rezultatele necropsiei si toxicologiei vor lamuri precis cauza pentru care inima jurmalistului a incetat sa bata.
 
”A fost un om extraordinar, care a iubit, a gresit si a facut lucruri extraordinare”, spune cu tristete a doua sotie a lui Andrei Gheorghe.
 
Fosta sotie a lui Andrei Gheorghe, Petruta Gheorghe: ”A trait intens, a trait extraordinar de liber si de frumos. A iubit foarte mult, a certat foarte mult, a incercat sa spuna mereu adevarul. Uneori, a spus prea mult adevar sau poate nu la momentul potrivit. Dar iubea mult oamenii si copiii. A iubit radio, TV, filmele, artele, cartile, toate lucrurile frumoase pe care oamenii le cladesc”
 
Si-a dorit sa fie tinut minte asa cum a fost cunoscut: un om plin de viata, care a iubit adevarul, a spus fosta lui sotie, care a decis sa-i respecte ultima dorinta, de a fi incinerat.
 
Cei care vor sa isi ia ramas bun de la Andrei Gheorghe o pot face incepand de joi, la Mobius Gallery, pe strada Mendeleev, numarul 2, in centrul Bucurestiului.