Imprimare
PDF

ANAF pregătește ghilotina!


Cu toate că numărul noilor cazuri de infectări cu coronavirus crește alarmant, iar afacerile au fost puternic afectate de restricțiile impuse în ultimele luni, în zilele următoare ANAF dă undă verde la executări silite și popriri.
 
Din martie și până în prezent, în contextul în care pandemia a afectat mai multe afaceri, anumite companii au fost scutite de plata unor datorii. Iată, lucrurile revin la normal, iar în cazul în care aceste firme nu vor avea banii la dispoziție, există posibilitatea să apeleze la eșalonarea în varianta simplificată. Asta presupune că firmele ar putea să plătească aceste datorii, prin stabilirea anumitor rate, într-un interval de 12 luni. Guvernul nu va extinde termenul actual
 
La finalul lunii septembrie, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că Guvernul nu va extinde și după termenul actual de 25 octombrie facilitatea introdusă în martie, prin care firmele pot amâna, fără dobânzi și penalități, obligațiile fiscale către ANAF. O eventuală extindere a termenului până pe data de 25 decembrie nu este luată în calcul deoarece ar împinge termenul de plată prea aproape de finalul anului, iar firmele ar ajunge în situația în care nu ar avea timp să achite sau să beneficieze de eșalonarea datoriilor.