Imprimare
PDF

54 de oameni au murit din cauza gripei. Printre victime, doua tinere


Sapte oameni au murit marti din cauza gripei, numarul deceselor ajungand la 54, a informat, marti, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.
Sapte decese din cauza gripei au fost anuntate marti, iar printre victime se numara doua tinere, de 34 respectiv 39 de ani. Acestea aveau conditii medicale preexistente, nevaccinate anti-gripal.
 
De asemenea, si celelalte 5 victime de marti aveau conditii medicale preexistente. Patru dintre ele nu facusera vaccinul anti-gripal, iar in cel de-al cincilea caz nu se cunoaste acest aspect.
 
Este vorba de un barbat de 78 de ani din Prahova, o femeie de 62 de ani din Bucuresti, un barbat de 57 de ani din Salaj, un barbat de 62 de ani din Sibiu si o femeie de 63 de ani din Bucuresti.
 
In cazul tuturor a fost confirmat virusul gripal de tip A.
 
Elevii, monitorizati
 
Inspectorii Directiei de Sanatate Publica Bucuresti au trimis in scolile si gradinitele din Capitala niste machete in care sa fie completate cazurile noi de imbolnaviri, indiferent ca vorbim de gripa sau alte viroze respiratorii.
 
Este necesar sa se faca o centralizare in fiecare zi pentru gestionarea corecta a focarelor spun cei de la DSP, iar in cazul in care vor fi 3 copii intr-o singura clasa, cursurile de aici sa fie suspendate. Acelasi lucru se va intampla cu o scoala in care se vor imbolnavi 20% dintre elevi.