Imprimare
PDF

Victimele de la Colectiv au fost comemorate de ieseni


Cateva zeci de persoane au venit marti seara in Piata Unirii din Iasi pentru a aprinde lumanari in memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv din Capitala.
Ieseni de toate varstele s-au mobilizat pe retelele de socializare si au venit in fata statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piata Unirii, un simbol al orasului.
 
Cu ajutorul lumanarilor aprinse ei au scris numele clubului Colectiv si au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor incendiului de acum trei ani.
 
‘Pe 30 octombrie se implinesc trei ani de la tragedia care a zguduit o tara intreaga. O tragedie care ne-a aratat cat de toxica si mortala poate fi coruptia. Din nefericire, la trei ani de la aceasta tragedie, in Romania lucrurile stau la fel. Spitale pline de bacterii nosocomiale, multe cladiri fara aviz ISU, coruptie in sistem, criminali in libertate. Aprindem o lumanare pentru sufletele tinerilor care s-au stins in chinuri groaznice. Aprindem o lumanare pentru a pastra vie flacara luptei pentru dreptate si pedepsirea celor vinovati. Cat timp vom fi inca aici, nu vom uita si nu vom ierta. #Colectiv va ramane momentul trezirii noastre’, au spus organizatorii evenimentului.