Imprimare
PDF

Unda verde de la Consiliul Local. Palatul Braunstein si manastirile Frumoasa si Cetatuia, reabilitate cu fonduri europene


Consilierii locali au aprobat, astazi, toate proiectele cuprinse in ordinea de zi a sedintei extraordinare de astazi.

Elementul principal al dezbaterii alesilor l-a constituit introducerea in portofoliul de proiecte al Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbana 2015 – 2030 Iasi a proiectelor de consolidare si refunctionalizare a Palatului Braunstein, precum si a reabilitarii si integrarii turistice a manastirilor Cetatuia si Frumoasa, dar si a Bisericii Adormirea Maicii Domnului a Diecezei Romano - Catolice de Iasi.

„In ceea ce priveste cele trei lacasuri de cult, ele fac parte din patrimonul cultural al Iasului si au nevoie de interventii urgente in ceea ce priveste conservarea si punerea lor in valoare. Prin aprobarea acestor proiecte, dorim sa ne aducem contributia in ceea ce priveste punctajul pe care-l putem obtine pe fonduri europene. De asemenea, salut initiativa Ministerului Culturii de a deveni partener cu Municipiul Iasi in vederea reabilitarii Palatului Braunstein”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Un alt proiect important care a primit unda verde din partea consilierilor locali l-a reprezentat trecerea din administrarea Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” in administrarea Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” a unui spatiu in suprafata de 35.12 mp, in vederea implementarii proiectului finantat din fonduri europene „Platforma multidisciplinara de cercetare dezvoltare medicala in regiunea N-E”. Spatiul va fi utilizat pentru amenajarea unui laborator de anatomie patologica, pe o perioada minima de 10 ani, in vederea amplasarii unei infrastructuri de cercetare-dezvoltare. Beneficiarii directi ai proiectului vor fi pacientii din cadrul Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” cu boli renale, spitalul asigurand asistenta nefro-urologica pentru o populatie de aproximativ 900.000 locuitori din Iasi si celelalte judete ale Moldovei.