Imprimare
PDF

Un părinte ieșean a anunţat conducerea şcolii că fiica sa nu-şi dă consimţământul pentru a purta mască


Un bărbat din comuna ieşeană Tomeşti a anunţat şcoala la care învaţă fiica sa că nu îşi dă consimţământul pentru ca fata să poarte mască şi să se dezinfecteze pe mâini. 
 
Tatăl invocă faptul că „măsurile produc un efect psihologic traumatizant asupra copiilor şi asupra viitorului acestora”.
 
Un tată din Iaşi a anunţat conducerea şcolii la care învaţă fiica sa că nu îşi dă consimţământul pentru ca fata să poarte mască şi să se dezinfecteze pe mâini. Bărbatul a depus la secretariat un document prin care notifică şcoala despre această situaţie, potrivit mediafax.ro.
 
„Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emotional afectivă a acestuia” se precizează în document. Tot acolo scrie şi că purtarea măştii de către copii „permanent, timp de mai multe ore consecutiv reprezintă un act de tortură şi rele tratamente aplicate minorului”.
 
Bărbatul mai spune că „masca aduce atingere procesului de învăţare şi exprimare” și că „măsurile luate produc un efect psihologic traumatizant asupra copiilor şi implicit asupra viitorului acestora”. Părintele nu este de acord nici cu dezinfectantul şi spune că nu îşi dă consimţământul pentru aplicarea de substanţe „aşa-zis” dezinfectante asupra copilului.
 
Situaţia inedită a fost discutată atât cu cei din conducerea şcolii, cât şi cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi până la urmă fata va învăţa online.
 
„A fost, într-adevăr, dar lucrurile s-au remediat, s-au calmat. Copilul a rămas pe varianta online. Ştiţi că avem astfel de cereri frecvent, nu referitor la mască, ci referitor la niște probleme medicale, aşa cum permite ordinul. Copiii pot intra online, poate fi şi învăţare online şi învăţare în clasă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Antonina Bliorţ, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi.
 
Potrivit unor surse, bărbatul a fost amendat cu 500 de lei pentru că nu purta mască în momentul în care a venit la şcoală ca să depună documentul.