Imprimare
PDF

Un important spital scoate la concurs trei posturi de directori dupa ani de interimate


Sunt vizate posturile de director medical, director financiar-contabil si director de ingrijiri medicale.
Trei posturi din comitetul director al Spitalului Municipal de Urgenta Pascani au fost scoase zilele acestea la concurs. Functiile care asteapta sa fie ocupate sunt cele de director medical, director financiar-contabil si director de ingrijiri medicale, care in prezent sunt asigurate prin interimat.
 
Pana in mai, director medical si purtator de cuvant al institutiei a fost dr. Diana Acsinte, care a ocupat acest loc timp de 13 ani, si care si-a anuntat plecarea printr-o demisie. Aceasta spune ca motivele care au determinat-o sa paraseasca functia sunt de natura personala. Pentru moment, locul a fost ocupat, inca din luna iunie, de doctorul Camelia Bugioaeanu, de la Sectia de Gastroenterologie.
 
In aceeasi perioada a fost numita interimar pe postul de director de ingrijiri medicale si asistent Nicoleta Luchian, de la Compartimentul de Primiri Urgente, post care a fost asigurat prin interimat din 2016, in urma demisiei directorului de atunci, mai spune doctor Diana Acsinte. Cele doua persoane care asigura interimatul au fost propuse de managerul institutiei, doctorul Costica Panzaru, si validate in consiliul de adiministratie.
 
In ceea ce priveste postul de director financiar-contabil, acesta este deocamdata ocupat de economistul Doina Miron. Fostul purtator de cuvant si director medical al spitalului precizeaza ca postul a expirat inca de anul trecut, a fost prelungit cate trei luni si apoi s-a facut o numire interimara.
 
Aceasta mai spune ca s-a nimerit ca toate cele trei posturi sa fie vacante acum si scoase la concurs, dar ele s-au eliberat pe parcursul timpului, din diverse motive. Posturile din comitetul director au expirat anul trecut, in 2017, deci ultimul concurs s-a dat in urma cu trei ani, in 2014. In 2017 s-au facut numiri interimare, din cauza ca, pentru o perioada, legea interzicea angajarile, dupa cum mentioneaza doctor Diana Acsinte.
 
Pentru a participa la concurs pe postul de director medical, candidatii trebuie sa fie absolventi ai invatamantului universitar de lunga durata, sa aiba diploma de licenta si sa fie confirmati cel putin ca medici specialisti. Pentru postul de director ingrijiri medicale, candidatii trebuie sa fie asistenti medicali generalisti principali, sa aiba cel putin doi ani vechime si sa fie absolventi ai invatamantului universitar, cu diploma de absolvire. In ceea ce priveste directorul financiar-contabil, acesta trebuie sa fie de asemenea licentiat, dar de profil economic, cu cel putin doi ani de experinta, sa detina un certificate de atestare a cunostintelor dobandite in domeniul sistemului european de conturi, precum si un document care sa ateste cunoasterea reglementarilor europene in domeniu, cu 5 ani de vechime in specializarea respectiva.
 
Concursul va avea loc la sediul unitatii medicale, dosarele pot fi depuse pana pe 2 august, proba scrisa va avea loc pe 10 august, iar sustinea proiectului si interviul, pe 13 august.