Imprimare
PDF

Un important cardinal catolic de la Vatican vine la hram la Iasi


Cardinalul Beniamino Stella face o vizita in Moldova, apoi in Dieceza de Iasi, incepand de astazi si pana in 19 martie. Acesta a raspuns invitatiei lansate de PS Petru Gherghel, in cadrul acestei vizite Beniamino Stella urmand sa se intalneasca cu Mons. Miguel Maury Buendía, nuntiu apostolic in Romania si Republica Moldova, cu preotii si seminaristii din Iasi si din Bacau. Pe toata perioada vizitei, cardinalul va fi insotit de PS Petru Gherghel si PS Aurel Perca. 
Astazi, cardinalul Beniamino Stella va sosi la Bacau, unde, timp de doua zile, va vizita diferite comunitati, printre care manastirea „Surorilor Benedictine Reparatoare ale Sfintei Fete a Domnului Nostru Isus Cristos“ din Magura, unde sunt ingrijiti peste 60 de batrani. De asemenea, acesta va vizita si Seminarul minor din Bacau in aceasta sambata, unde, incepand cu ora 15.30, va intalni comunitatea seminaristilor, profesorii si preotii din zona Bacaului. Duminica, cardinalul va sosi la Iasi, la Institutul Teologic „Sfantul Iosif“, unde se va intalni cu preotii din zona Iasi. Intalnirea este programata pentru ora 16, urmand ca de la ora 17.30 sa aiba loc o intalnire cu seminaristii. Card.
 
Stella va avea si o intalnire cu IPS Miguel Maury Buendía, care, in drum spre Republica Moldova, va celebra Liturghia de duminica in catedrala din Iasi. Vizita va continua si luni, pe 19 martie, cardinalul participand la hramul Institutului Teologic „Sfantul Iosif“ din Copou, acesta urmand sa celebreze Sfanta Liturghie in capela Seminarului major. In cadrul aceleiasi Liturghii, 24 de tineri seminaristi vor primi slujirile sacre ale lectoratului si acolitatului.