Imprimare
PDF

Un elev de la „Negruzzi”, prefect pentru o zi


Ieri, 4 iunie a.c., la Casa Patrata, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor participanti la cea de-a IV-a editie a proiectului „Prefect pentru o zi”, organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, in parteneriat cu Prefectura Iasi. Evenimentul a avut loc in Sala „Prof. Doru Constantin Tigau”. Sef pentru o zi la Casa Patrata a devenit Sebastian Antoce, elev in clasa a XI la Colegiul „Costache Negruzzi”, iar subprefect a fost Andra Maria Ghibea de la Colegiul „Emil Racovita”. 
„Am avut deosebita placere de a ma intalni cu cei care reprezinta, sper eu, viitorul administratiei publice iesene, finalistii celei de-a patra editii a concursului Prefect pentru o zi. Sunt tineri de o certa valoare, cu un simt analitic profund si un spirit de observatie deosebit de ascutit, de acel entuziasm si acea energie de care judetul nostru are atata nevoie. Am fost placut surprins, citindu-le eseurile, de faptul ca in aproape fiecare dintre ele am intalnit idei interesante, care ar merita puse in practica. Este atat meritul lor, al studiului individual si al caracterului format de acasa, cat si al profesorilor care ii pregatesc si carora tin sa le multumesc si acum pentru daruirea cu care isi indeplinesc apostolatul. Sunt sigur ca juriul a avut o sarcina grea pentru a desemna totusi castigatorii, dintre atatia tineri valorosi, in persoana lui Sebastian Antoce, ca prefect pentru o zi si a Andrei Maria Ghibea, ca subprefect. Ii felicit pe tineri, pe parintii acestora si pe profesorii lor, dorindu-mi sa le reintalnesc numele si in viitor”, a precizat prefectul judetului Iasi, Marian Serbescu. 
 
Dupa ce prefectul le-a explicat ce presupune functia de reprezentant al Guvernului in teritoriu, cei doi castigatori – alaturi de ceilalti participanti, de altfel, au fost premiati de ISJ si de Institutia Prefectului. La eveniment au mai fost prezenti si alti elevi de la liceele iesene, insotiti de Genoveva Farcas, inspectorul general scolar al ISJ Iasi.