Imprimare
PDF

Trenul Iasi – Timisoara, oprit din motive de siguranta. O cisterna plina cu clei s-a rasturnat pe calea ferata


raficul feroviar intre Vatra Dornei si Iacobeni (judetul Suceava) este blocat, vineri, dupa ce o cisterna plina cu clei s-a rasturnat pe calea ferara. Soferul a ramas incarcerat si a fost scos de catre pompieri, fiind ranit.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Suceava, o autocisterna plina cu clei s-a rasturnat, vineri, pe calea ferata intre localitatile Vatra Dornei si Iacobeni. ”Soferul a ramas incarcerat si a fost extras de catre un pompier militar botosanean, aflat in timpul liber, inainte de sosirea echipajelor de la Vatra Dornei”, au preciat reprezentantii ISU. Barbatul a fost preluat de catre medici, fiind constient.
 
La randul lor, reprezentantii Centrului Infotrafic au transmis ca, din cauza accidentului, circulatia feroviara pe sectia de cale ferata 502 este oprita intre statiile Vatra Dornei si Iacobeni. Traficul rutier pe DN 17 Campulung Moldovenesc – Vatra Dornei nu este afectat.
 
Potrivit CFR, din motive de siguranta, trenul IR 1833 (care circula in relatia Iasi – Timisoara Nord) a fost oprit in statia Iacobeni, la ora 10.38. ”CFR SA informeza ca au fost luate masurile de siguranta si nu exista pericol de explozie, insa traficul feroviar pe relatia Iacobeni - Argestru ramane inchis pana cand autocisterna va fi indepartata de pe sine”, anunta CFR.  Cisterna are 40 de tone si au fost solicitate macarale de mare tonaj pentru a o putea ridica, astfel incat sa fie reluat traficul.