Imprimare
PDF

Traficanti ieseni prinsi cu tigari de contrabanda intr-o actiune comuna a politistilor de frontiera romani si basarabeni


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi, in colaborare cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, ocazie cu care au confiscat aproximativ 6.000 pachete tigari de contrabanda, pe care doi cetateni romani incercau sa le introduca ilegal in tara, peste raul Prut.

In data de 01septembrie a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi, in colaborare cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, actionand pentru valorificarea unor informatii, au desfasurat o misiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile, la malul raului Prut.

Astfel, in jurul orei 14.20, politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Iasi au observat la malul raului Prut pe directia localiatii de frontiera Petresti, doua persoane de sex masculin, a caror prezenta in zona de frontiera nu era justificata.

In urma legitimarii persoanelor in cauza, lucratorii nostri au stabilit ca acestia sunt cetatenii romani Vasile  C. si Vlad  P., in varsta de 49 respectiv 32 ani, ambii domiciliati pe raza judetului Iasi. In imediata apropiere a locului unde au fost depistati barbatii, politistii de frontiera au descoperit trei colete invelite in folie de culoare neagra care erau prevazute cu chingi pentru transport.

In urma inventarierii continutului coletelor, a rezultat cantitatea de 118.500 tigarete, diferite marci, de provenienta R. Moldova.

La cercetari, cei doi barbati au declarat ca au preluat coletele de la malul romanesc al raului Prut si trebuia sa le transporte pana in localitatea Petresti, unde ar fi primit de la o persoana a caror identitate nu o cunosc, suma de 1.000 lei

Tigaretele in valoare de aproximativ 26.781 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, politistii de frontiera efectuand acum cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.