Imprimare
PDF

Terenurile de sport ale școlilor și liceelor din Iași își deschid porțile pentru copii


Deși școlile au rămas închise pe toată perioada de pandemie, s-a luat decizia ca terenurile să fie puse la dispoziția copiilor pe perioada vacanței de vară.
 
În jur de 20 de terenuri din Iași au deschis porțile pentru toți iubitorii de sport, iar acesul în incinta spațiului  este gratuit.  Serviciul Voluntar de Ambulanță va asigura personalul medical iar Poliția Locală va veghea la păstrarea ordinei.
 
Terenurile de sport ale școlilor și liceelor vor fi deschise pentru tinerii care doresc să își desfășoare activitățile fizice. Demersul, care vizează și weekendurile de pe tot parcursul anului, are la baza un acord de parteneriat a mai multor instituții și unități de învățământ din Iași.
 
”Pentru toti cei sub 18 ani. Avem aproape 17 terenuri deschise, supravegheate in totalitate de noi ca administratie publica, dar si impreuna cu niste organizatii neguvernamentale specializate pe sustinerea activitatilor sportive. Asiguguram tot ce este nevoie acolo, impreuna cu conducerea scolilor respective”, a declarat primarul Mihai Chirica.
 
Inspectoratul Scolar Judetean si municipalitatea ieseana vor intocmi un regulament  privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca bazele sportive scolare in contextul pandemiei COVID-19. Accesul simultan pe terenurile de sport se va face doar in limita a zece persoane. Durata de timp in care elevii pot desfasura activitati sportive este de doua ore. Dupa acest interval spatiile vor fi dezinfectate.