Imprimare
PDF

Targ auto privat la Iasi. Terenul de jumatate de hectar este scos la licitatie la un pret de 1000 de euro pe luna


Consiliul Local Iasi va lua in discutie scoaterea la licitatie spre inchiriere a unui teren de 5.148 mp pentru deschiderea unui nou targ auto pe soseaua Iasi - Hlincea. Municipalitatea detine un teren de 7.033 mp intre pasarela CUG de pe bulevardul Poitiers si Bazar.

Din totalul suprafetei, aproximativ jumatate de hectar este betonata si partial marcata in scopul utilizarii ca parcare auto, terenul nefiind ingradit, dar existand posibilitatea de racordare la utilitati.

„In zona exista retea de canalizare si energie electrica, situatie ce permite potentialului utilizator sa realizeze lucrari de bransament la retelele publice de apa-canal si alimentare cu energie electrica. Consideram ca este oportuna inchirierea terenului catre un operator privat pentru amenajarea si desfasurarea activitatii de prezentare si vanzare autoturisme si autovehicule. In eventualitatea inchirierii terenului cu aceasta destinatie, potentialul chirias ar urma sa realizeze lucrarile de amenajare prin crearea unor spatii de parcare auto acoperite si neacoperite, in acest scop fiind necesare lucrari de bransament la utilitati, imprejmuirea suprafetei, precum si executarea unor constructii provizorii”, se mentioneaza in nota de fundamentare a proiectului de hotarare.

Terenul ar urma sa fie inchiriat pe o perioada de minim cinci ani, pretul minim de pornire a licitatiei fiind de 4.200 lei pe luna.