Imprimare
PDF

Studentii UAIC isi pot achita taxele online


Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, in colaborare cu Banca Comerciala Romana, a inaugurat platforma de plata online a taxelor pentru studentii UAIC.
Inaugurarea s-a facut in cadrul unei intalniri oficiale la Rectoratul Universitatii.
 
La intalnire au participat prof. univ. dr. Mihaela Onofrei – ordonatorul de credite al UAIC, domnul Tibor Ferenczy – director zonal la Banca Comerciala Romana, doamna Liliana Iftimia – director financiar contabil al UAIC, studentul Costel Marian Dalban – reprezentant al studentilor in Biroul Executiv al Consiliului de Administratie al UAIC si studentul Tudor Mugurel Aursulesei – reprezentantul studentilor in Biroul Senatului UAIC.
 
„Am ajuns la momentul pe care ni l-am dorit de mult, si anume sa inauguram platforma de plata online a taxelor pentru studentii UAIC. Incepand de astazi, studentii isi vor putea achita mult mai usor taxele, iar noi ne bucuram ca le putem face viata mai usoara folosind instrumente digitale moderne.” – prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, ordonator de credite al UAIC
 
Platforma de plata online a taxelor pentru studentii UAIC este disponibila la adresa https://plati-taxe.uaic.ro
 
Incepand cu data de 11 ianuarie 2019, este disponibila plata online a taxei de scolarizare pentru studentii la licenta sau master, invatamant cu frecventa sau la distanta.
 
Ulterior, platforma va permite si doctoranzilor sa achite online taxa de scolarizare, dar si plata altor taxe (taxa de admitere, de cazare in camin, de reexaminare, reinmatriculare sau taxa de participare la conferintele stiintifice organizate la UAIC).
 
Pentru a achita online taxa de scolarizare, studentii trebuie sa completeze datele personale, sa selecteze forma de invatamant si anul de studii, sa indice suma pe care o platesc dar si sa faca o scurta descriere a tranzactiei.
 
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a demarat in data de 13.09.2018 procedura de achizitie pentru servicii de acceptare la plata a instrumentelor de plata electronice (carduri) in mediul online, care s-a finalizat prin semnarea contractului nr. 17, din 10.10.2018, cu Banca Comerciala Romana.