Imprimare
PDF

Studenții de la “CUZA” vor avea un nou cămin studențesc


Un nou cămin studențesc pentru studenții ieșeni de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”.
 
În ședința de Guvern de ieri, 25 iunie a.c., s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construire cămin studenţesc – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași”, obiectiv inclus în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, subprogramul ”Unități și instituții de învățământ de stat”, derulat de Compania Națională de Investiții.
 
Valoarea estimată este 46,8 milioane de lei, iar durata de realizare este de 21 de luni, din care 5 luni vor fi dedicate activității de proiectare.
 
Proiectul vizează realizarea unei construcţii cu regim de înălţime S+D+P+5E care va totaliza 99 de camere, cu o capacitate totală de 198 locuri de cazare, din care 8 locuri dedicate persoanelor cu dizabilități.
 
Camerele cu o capacitate de cazare de 2 locuri fiecare, vor fi dotate cu grup sanitar propriu, mobilier și balcon pe toată lățimea camerei de cazare. Clădirea nouă va fi prevăzută și cu spații comune precum săli de lectură, oficii pentru prepararea hrănii sau spălătorie/uscătorie.
 
De asemenea, căminul studențesc va fi prevăzut cu 42 de locuri de parcare, dar și cu un adăpost de protecție civilă.
 
Valoarea estimată este 46,8 milioane de lei, iar beneficiarul final al investiției va fi UNIVERSITATEA Alexandru Ioan Cuza din Iași. Durata estimată de realizare este de 21 de luni, din care 5 luni vor fi dedicate activității de proiectare.
 
În perioada următoare, conform prevederilor legale, pentru obiectivul de investiții urmează a fi demarate procedurile de achiziție a lucrărilor de proiectare și execuție, durata exactă și valoarea contractului urmând a fi stabilite după finalizarea acestor proceduri.