Imprimare
PDF

Soseaua Nationala va fi gata pana in vara. Cat costa proiectul?


Acest lucru a devenit posibil dupa ce, ieri, Veolia Energie si Primaria au anuntat finalizarea lucrarilor de reabilitare a retelelor de termoficare.
Soseaua Nationala va fi modernizata in prima parte a acestui an pe tronsonul cuprins intre Podul de Piatra si Podul Ros. Acest lucru a devenit posibil dupa ce, ieri, Veolia Energie Iasi si Primaria au anuntat finalizarea lucrarilor de reabilitare a retelelor de termoficare de pe tronsonul amintit. Pentru modernizarea carosabilului, Primaria are deja incheiat un contract, lucrarile fiind incluse in proiectul privind reabilitarea Splai Bahlui Mal Drept - proiect in cadrul caruia a fost infiintata si noua strada intre Podul de Piatra si Podul Ros in locul fostelor linii de tramvai.
 
„Reabilitarea retelelor de transport a presupus inlocuirea vechilor tevi metalice izolate cu vata de sticla si carton cu un tip modern de conducte preizolate, ce presupun pierderi de caldura foarte reduse“, se arata intr-un comunicat al operatorului de termoficare. Lucrarile aferente tronsonului Podul de Piatra - Podul Ros fac parte dintr-un proiect finantat prin intermediul Programului Operational Infrastructura Mare (POIM).
 
Odata cu finalizarea soselei Nicolina, lucrarile se vor muta in alte zone din oras. „Proiectul, in valoare totala de peste 68.000.000 lei, dedica mai mult de 40.000.000 lei reabilitarii retelelor primare - peste 25 km de conducta, in timp ce diferenta este alocata pentru reabilitarea retelelor secundare - pe o lungime de peste 50 km de conducta“, se mai precizeaza in comunicatul Veolia Energie Iasi.
 
Pentru alimentarea noilor conducte, operatorul a oprit ieri, pe parcursul zilei, furnizarea de energie termica in zone precum Cantemir, Mircea, Cerna, blocurile B1-6 Mal Stang Bahlui, la blocurile de la Complexul Socola (7 Socola) si la caminele de pe strada Mitropolit Varlaam (7A Socola).