Imprimare

Se reface pista pentru biciclete de pe Splai Bahlui. Lucrarile vor dura o saptamana


La aproape doua luni dupa ce a facut Iasul celebru in toata lumea, pista de biciclisti in picatele de pe Splai Bahlui a intrat in reparatii.

Portiunea din pista dinspre Podu Ros, puternic denivelata, a fost desfacuta, incepand lucrarile de refacere a ei. Pe traseul spre Tudor Vladimirescu, pista a fost partial revopsita, fara a fi remediata insa problema „mozaicului“ facut de muncitori la lucrarile anterioare. „La cate amenzi au achitat cei de la Veolia pentru pista aia, au platit-o de trei ori. Pista este in curs de refacere, pentru ca reparatiile pe care le-au facut asta-iarna nu puteau fi decat provizorii. Cred ca intr-o saptamana lucrarile vor fi terminate“, a declarat primarul interimar, Mihai Chirica.

Pista de pe Splai Bahlui a devenit cunoscuta dupa ce au fost efectuate in zona lucrari la tevile de sub pavele. Dupa finalizarea acestora, pavelele au fost aranjate alandala, fara ca muncitorii sa se mai deranjeze sa potriveasca pavelele vopsite in alb care delimitau mijlocul pistei.

Lucrari au fost demarate si la statuia lui Mihai Viteazul din Copou. Placile de granit de pe peretele din spatele soclului au fost scoase, placajul urmand sa fie refacut. „Se va lucra si la soclu si paviment, pentru readucerea statuii la starea initiala. Se va folosi acelasi granit rosiatic. In 2-3 saptamani, va fi gata. Saptamana viitoare se va lucra si pe Costache Negri, in zona bustului din piata Prieteniei Romano-Elene“, a spus Chirica.