Imprimare
PDF

Scandal în instanţă din cauza lipsei parcărilor

   Un pensionar din Iaşi a dat în judecată SC Servicii Publice SA.

    Pavel M. (71 de ani) le solicită magistraţilor din cadrul Judecătoriei Iaşi să dispună anularea procesului-verbal prin care a fost obligat să achite suma de 430 de lei, sumă pe care o consideră abuzivă.

Reclamantul a precizat în cererea adresată instanţei de judecată că, pe data de 3 septembrie, în jurul orei 10.00, şi-a lăsat autoturismul marca Dacia după un indicator cu „Parcarea interzisă“ de pe strada Sf. Lazăr.

Acesta a susţinut că a lipsit doar pentru câteva minute din apropierea autoturismului, iar, când s-a întors, a găsit maşina ridicată deja pe platforma care se afla în mişcare.

În momentul în care i-a explicat agentului că nu avea unde altundeva să lase vehiculul şi că a suferit recent un accident vascular, astfel încât nu se poate deplasa pe distanţe foarte lungi, a fost sancţionat doar cu un avertisment, însă a fost nevoit să achite taxa de ridicare a maşinii, în valoare de 430 de lei.

Totuşi, septuagenarul a susţinut că această taxă este una abuzivă, în condiţiile în care el nu a încurcat circulaţia în vreun fel. Primul termen de judecată al acestui proces a fost stabilit pentru data de 16 noiembrie.