Imprimare
PDF

Scafandrul lui Nichita, penalul lui Chirica: distrugere si tulburare de posesie


Un nou dosar pentru sageata dezvoltatorilor imobiliari, Ionut Dumitrascu personaj cunoscut si sub porecla „Scafandrul lui Nichita”. Astfel, fiind deja condamnat penal de doua ori, in doua dosare definitive pentru frauda cu jocuri de noroc, Ionut Dumitrascu a fost pus din nou sub acuzare de procurorii ieseni. 
 
Astfel, Ionut Dumitrascu are calitatea de inculpat intr-un alt dosar penal in care este acuzat de aceasta data de distrugere si tulburare de posesie. Persoana vatamata de faptele savarsite de Dumitrascu este Iulian Pogar, proprietarul Hotelului T 23 din Tudor Vladimirescu.
 
A distrus gardul proprietatii
 
Plangerile depuse de Iulian Pogar se indreapta si impotriva dezvoltatorului Gheorghe Achitei. Asta deoarece Achitei este cel care l-ar fi trimis pe Ionut Dumitrascu sa ocupe ilegal un teren din proprietatea lui Iulian Pogar si sa-i demoleze un gard. In spatele Hotelului T 23, Gheorghe Achitei a inceput sa ridice un bloc cu doua etaje. Achitei a cumparat terenul din zona in anul 2016, dar actele notariale definitive pentru intreaga suprafata pe care ridica acum blocul le-a finalizat in anul 2017.
 
Ori, pe 11 ianuarie 2017, Ionut Dumitrascu, la acea vreme mandatarul lui Gheorghe Achitei, a venit cu niste muncitori, a daramat gardul hotelului si a distrus si parcul de joaca si spatiul verde, amenajari din curtea unitatii de cazare. Proprietarul hotelului a sunat imediat la Politie. La scurt timp, au aparut la fata locului doi politisti de la Sectia a 4 a de Politie a municipiului Iasi care l-au legitimat pe Dumitrascu. Acesta la randul sau a recunoscut ca a ordonat distrugerile descrise mai sus, adaugand ca este mandatarul lui Achitei.
 
Iulian Pogar si firma Hotel T23 SRL au depus plangere penala pentru distrugere si tulburare de posesie.
 
„Am fost informati ca domnul Ionut Dumitrascu are  calitatea de inculpat. Se mai verifica si o instigare, avand in vedere ca doamna Achitei a fost cea care a folosit unele documente la Oficiul de Cadastru legate de acest teren ocupat abuziv. Alte detalii nu mai avem legate de ancheta penala, se fac in continuare cercetari”, a spus  Cristian Curca, avocatul lui Iulian Pogar.
 
Trebuia sa-l dea in judecata pe Dumitrascu
 
Iulian Pogar si firma sa s-au adresat de asemenea si instantelor civile de judecata, solicitand despagubiri materiale pentru distrugerea gardului si a spatiilor amenajate in curte. SC Hotel T23 SRL a estimat valoarea pagubelor la circa 14.000 lei, adaugand in acelasi timp ca nu se opune unei expertize in cazul in care aceasta este contestata.
 
In cursul zilei de ieri, magistratii Judecatoriei Iasi au respins cererea motivat de faptul ca SC Hotel T23 SRL trebuia sa-l actioneze in judecata pe Dumitrascu, cel care a distrus gardul si a ocupat terenul si nu pe Gheorghe Achitei. Suprafata aflata in discutie nu este foarte mare, in jur de 50 metri patrati. Acum, aceasta suprafata se afla din nou in posesia firmei Hotel T 23 SRL.
 
Contactat recent de jurnalistii 7IASI, Gheorghe Achitei s-a delimitat de actiunile lui Dumitrascu.
 
„Eu eram plecat din tara, i-am spus lui Dumitrascu sa nu darame gardul. Asa am declarat si la Politie. Domnul Dumitrascu trebuie sa raspunda pentru ce a facut. Eu nu vreau sa mai aud de el”, a spus Achitei.
 
„Scafandrul”, un recidivist cu acte in regula
 
Dupa cum spuneam mai sus, Dumitrascu a fost condamnat penal deja de doua ori in doua dosare diferite pentru savarsirea infractiunii de ”desfasurarea de activitati in domeniul jocurilor de noroc, fara licenta si autorizatie”. Pe 23 februarie a.c, Dumitrascu a fost condamnat la 9 luni de inchisoare cu suspendare, dar sentinta nu este definitiva. Anterior, Dumitrascu fusese condamnat intr-un alt dosar cu amenda penala pentru aceiasi infractiune. Potrivit portalului instantelor de judecata, procurorii ieseni de la Parchetul Tribunalului au in lucru un alt dosar care-l priveste pe Dumitrascu, faptele referindu-se tot la frauda in domeniul jocurilor de noroc. La toate acestea se adauga si noul dosar penal in care a fost inculpat ca urmare a plangerii depuse de Pogar.
 
In aceste conditii este greu de crezut ca, in cazul in care va suferi o noua condamnare, Dumitrascu va mai primi inca o pedeapsa ”cu suspendare”.