Imprimare
PDF

Restrictii definitive de trafic pe cele mai importante 19 artere din oras: amenzi intre 1.000 si 2.500 de lei


Consilierii locali au impus restrictiile in urma cu trei luni, dar nu erau respectate de nimeni: nu prevazusera si sanctiuni. Noile masuri vor intra in vigoare chiar de la 1 ianuarie.
Consiliul Local (CL) va modifica decizia cu privire la restrictiile de trafic de la orele de varf pe mai multe strazi din oras. La mai bine de trei luni de la adoptarea hotararii, nici pana astazi nu a fost pusa in practica. Executivul municipalitatii si-a dat seama ca, daca interzice un lucru, trebuie sa prevada si sanctiuni. In acest sens, vor fi introduse amenzi cu o valoare cuprinsa intre 1.000 si 2.500 lei, sanctiuni ce vor fi aplicate de Politia Locala.
 
„Se interzice sustinerea examenelor si pregatirea practica a persoanelor pentru obtinerea permisului de conducere, circulatia masinilor de  aprovizionare, vehiculelor grele, utilajelor de constructii, camioanelor, remorcilor si semiremorcilor, in intervalele orare 07.00 - 09.00 si 16.00 - 18.00“, se arata in noul proiect de hotarare. Arterele de circulatie unde vor fi introduse restrictiile sunt soseaua Pacurari, strada Pacurari, bulevardul Independentei, bulevardul Carol I, strada Sararie, strada Elena Doamna, strada Anastasie Panu, strada Palat, strada Sf. Lazar, strada Smardan, bulevardul Tudor Vladimirescu, strada Vasile Lupu, strada Garii, strada Rapa Galbena, strada Nicolina, soseaua Nicolina, bulevardul Tutora, strada Bucium si soseaua Bucium. Deocamdata, proiectul se afla in faza de consultare publica, dar exista posibilitatea ca decizia sa fie adoptata in aceasta luna de plenul CL si sa fie pusa in aplicare incepand cu luna ianuarie 2019.