Imprimare
PDF

Restrictii de apa rece in mai multe localitati din judetul Iasi pe tot parcursul saptamanii


Furnizarea apei potabile va fi intrerupta in cursul acestei saptamani in mai multe comune din judet. O prima intrerupere ii va afecta pe utilizatorii din satele Sipote si Iazu Nou din comuna Sipote, apa urmand sa fie oprita astazi, in intervalul orar estimat 7-20.

Maine, va fi intrerupta apa si in satul Halceni din aceeasi comuna, intre orele 7-15. Tot de la ora 7 a zilei de miercuri, dar pana joi la ora 15, va fi intrerupta apa in satele Prisacani, Macaresti si Moreni din comuna Prisacani. De miercuri, ora 10, pana vineri la ora 15, apa va fi oprita catre utilizatorii din satul Cuza Voda al comunei Ipatele.

In cursul zilei de joi vor fi operate cele mai multe intreruperi ale furnizarii apei potabile. Astfel, in intervalul orar 7-15 nu vor beneficia de apa rece satenii din Mitoc, comuna Sipote. De joi, ora 7, pana vineri la ora 16, apa va fi oprita in satul de resedinta al comunei Ungheni si in Bosia, iar de joi de la ora 10, pana vineri la ora 19, nu se va furniza apa in satul Ipatele.

Ultima intrerupere anuntata de ApaVital ii va afecta pe locuitorii din satele Chiscareni si Iazu Vechi din comuna Sipote, in intervalul orar 7-20 al zilei de vineri.

Toate intreruperile sunt provocate de lucrarile anuale de igienizare a rezervoarelor de apa din mediul rural. „In vederea evitarii efectelor negative cauzate de lipsa apei, ApaVital roaga consumatorii afectati sa-si creeze rezerve de apa pentru perioada de intrerupere. Pentru informatii suplimentare sau alte sesizari, clientii pot suna la numarul de telefon 0232.969“, se precizeaza intr-un comunicat al ApaVital.