Imprimare
PDF

Recital de poezie la Casa de Cultura a Municipiului Iasi, vineri 23 martie


Casa de Cultura a Municipiului Iasi „Mihai Ursachi”, Uniunea Scriitorilor din Romania – Filiala Iasi si Primaria Municipiului Iasi organizeaza vineri, 23 martie, cea de-a V-a editie a evenimentului „Sarbatoarea Poeziei”.
Manifestarea va debuta la ora 11.00 cu recitaluri de poezie desfasurate in liceele partenere evenimentului: Colegiul National „Costache Negruzzi” Iasi, Colegiul National „Garabet Ibraileanu”, Colegiul Agricol si de Industrie Alimentara „Vasile Adamachi”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Liceul cu Program Sportiv Iasi. De la ora 16.00, in sala „Diotima” a Casei de Cultura „Mihai Ursachi” a Municipiului Iasi va avea loc un spectacol extraordinar de poezie.
 
Evenimentul reuneste 23 de cunoscuti scriitori si oameni de cultura ieseni: Radu Andriescu, Liviu Apetroaie, Marius Chelaru, Cristina Chiprian, Daniel Corbu, Sorin Cotlarciuc, Adi Cristi, Nichita Danilov, Paul Gorban, Stefania Hanescu, Carmelia Leonte, Emilian Marcu, Corina Matei Gherman, Marcel Miron, Traian Mocanu, Nicolae Panaite, Andrei Patras, Constantin Profir, Indira Spataru, Cassian Maria Spiridon, Catalin Mihai Stefan, Aurel Stefanache, Horia Zilieru si cantautorul Radu Stefan.
 
Poezia va fi celebrata si de elevii din cadrul liceelor iesene printr-o expozitie inedita in Parcul Copou. „Sarbatoarea Poeziei” este o initiativa culturala care isi propune, ca in fiecare an, sa aduca cititorii mai aproape de cultura, dar si sa stimuleze tinerii sa citeasca si sa scrie poezie. Festivalul este un elogiu adus poeziei contemporane, dar si o intalnire intre cititori si poetii contemporani.