Imprimare
PDF

Proiectul de lege pentru realizarea autostrazii Iasi – Targu Mures a fost adoptat de Camera Deputatilor


Camera Deputatilor a adoptat, pe articole, proiectul de lege privind aprobarea realizarii autostrazii Iasi-Targu Mures – Autostrada Unirii, urmand ca votul final sa fie dat maine.
Potrivit proiectului, initiat de parlamentari ai PMP si semnat de reprezentanti ai tuturor formatiunilor politice, Autostrada Unirii incepe la granita Romaniei cu Republica Moldova, printr-un nou pod peste raul Prut si se termina printr-o conexiune cu autostrada A3 Brasov – Bors, in apropierea orasului Targu Mures.
 
Autostrada Unirii se finanteaza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe si din fonduri europene nerambursabile sau prin parteneriat public-privat.
 
Intr-o conferinta de presa, sustinuta la Iasi de asociatiile „Impreuna pentru A8” si „Moldova vrea autostrada”, reprezentantii acestor organizatii civice au demontat informatiile, vehiculate de Ministerul Transporturilor si necontrazise de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, privind faptul ca A8, Ungheni – Iasi – Tirgu Mures ar trebui inlocuita cu A13, care ar urma sa lege Bacaul de Brasov.