Imprimare

Proiect european aflat in derulare in Iasi, luat la puricat de DNA in biroul lui Chirica


Procurorii DNA au solicitat de la Primaria Iasi o serie de documente privind un proiect european aflat in derulare.

Viceprimarul Mihai Chirica a declarat astazi ca anchetatorii au consultat documentatiile aferente proiectului privind infiintarea sistemului de management al traficului. „Au stat 6-7 ore la mine in birou si in camera 23 (sala de sedinte a Primariei). Au facut copii dupa o serie de documente. Este o ancheta in curs si au venit sa culeaga date despre proiect”, a spus Chirica.

El a adaugat ca procurorii au venit la sediul municipalitatii in a doua parte a zilei de ieri. Initial, oficialii Primariei au negat ieri dupa-amiaza prezenta procurorilor.

Intrebat daca procurorii au realizat si perchezitii, Chirica a infirmat precizand ca anchetatorii „nu au intrat niciun birou”.

Sistemul de management la traficului este un proiect finantat din fonduri europene. Licitatia a fost castigata in 2013 de catre o asociere condusa de UTI Grup, valoarea contractului fiind de 69,6 milioane lei.

In luna februarie, „Ziarul de Iasi” a dezvaluit ca Ministerul Dezvoltarii a sanctionat Primaria cu o suma de 21,5 milioane lei pentru nereguli in desfasurarea licitatiilor aferente proiectului.