Imprimare
PDF

Proiect educational privind coruptia destinat elevilor din Iasi


Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” din Iasi lanseaza luni, 28 ianuarie 2019, un nou proiect educational-informational: „Info.Biblioteca: Viata – Anticoruptie – Libertate” (VAL).
Proiectul este o initiativa a Bibliotecii Judetene Iasi si se desfasoara in parteneriat cu Agentia Nationala Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Iasi, Directia Generala Anticoruptie (D.G.A.) – Serviciul Judetean Anticoruptie Iasi si Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iasi.
 
Acest proiect se adreseaza elevilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani din institutii de invatamant din judetul Iasi, si are ca obiectivul  intensificarea gradului de promovare si dezvoltare a unui comportament antivictimal in randul elevilor din judetul Iasi si a unei conduite social-educationale privind importanta atitudinii preventive precum si informarea corecta a grupului-tinta in eventualitatea unor situatii de risc (coruptie, consum de droguri, trafic de persoane etc.).
 
Evenimentul are loc in perioada ianuarie – iunie 2019, in unitatile scolare mentionate in calendarul activitatilor.
 
Lansarea proiectului va avea loc luni, 28 ianuarie 2019, in Sala de festivitati a Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iasi si va fi urmata de o prima sesiune la care sunt invitati elevii liceului gazda.