Imprimare
PDF

Proiect de descongestionare a traficului in zona Podu Ros


Municipalitatea ieseana continua demersurile pentru fluidizarea traficului in zona Podu Ros, prin proiectul de construire a doua pasaje supraterane in zona Podu Ros.
Joi, 20 decembrie 2018,  consilierii locali vor analiza Indicatorii tehnico – economici ai proiectului „Fluidizarea traficului din intersectia Podu Ros cu Splai Bahlui Mal Drept si Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron prin doua pasaje supraterane unidirectionale cu o singura banda”.
 
Acest demers va ajuta la evitarea producerii de accidente cauzate de numarul mare de autoturisme care tranziteaza intersectia Podu Ros, supraaglomerarea sensului giratoriu din Podu Ros si a intregii intersectii ca urmare a aparitiei de noi zone rezidentiale catre Capat CUG, Ciurea, Lunca Cetatuii, Dealul Galata etc., dar si la decongestionarea traficului.
 
Practic, cele doua pasaje vor prelua cate o banda de circulatie de pe cele doua Splaiuri (directia Podul de Piatra – bd. Tudor Vladimirescu pe axul Splaiului Bahlui Mal Drept si directia bd. Mangeron – Podul de Piatra pe axul Splaiului Bahlui Mal Stang), se vor reuni deasupra albiei Bahluiului in zona podului de peste rau, apoi vor reveni pe cele doua maluri ale acestuia.
 
Pasajele nu vor avea trotuare, dar vor avea prevazute piste pentru biciclete si suprafete de refugiu, asigurand fluenta circulatiei auto, cat si posibilitatea de depasire a autovehiculelor aflate in stationare ca urmare a unei avarii.
 
Cele doua pasaje vor fi proiectate pe o lungime de 551,6 metri (Pasaj Mal Drept), respectiv 546,6 metri (Pasaj Mal Stang).