Imprimare
PDF

Prof. dr. Grigore Tinica, managerul IBCV Iasi: „De maine vom putea trata pacientii cu infarct!”


O serie de activitati medicale de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi vor fi reluate inca de maine. O serie de activitati medicale de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi vor fi reluate inca de maine.
Intr-o declaratie acordata in exclusivitate colegului nostru, Lucian Balanuta, managerul unitatii medicale, profesorul Grigore Tinica, a precizat ca inclusiv pacientii cu infarct vor putea fi tratati, dupa amenajarea de urgenta a unor sali in acest sens.
 
Managerul Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi a mai afirmat ca reluarea activitatilor la parametri maximi ar putea intarzia mai bine de doua luni, indeosebi din cauza evaluarilor si a procedurilor de achizitii publice.
 
In aceeasi ordine de idei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, a anuntat, printr-un comunicat, ca Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi va primi finantare prin ordonanta de urgenta in vederea refacerii dupa incendiul care a afectat aceasta unitate medicala.
Aflat la Bucuresti, el a avut astazi o serie de discutii cu managerul institutului, profesorul Grigore Tinica, cu premierul Viorica Dancila si cu ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.
 
Anterior, ministrul sanatatii, Sorina Pintea, a precizat, la Radio HIT Iasi, ca intr-o prima faza, reparatiile si dotarile initiale presupun o alocare de aproximativ 3 milioane de euro.
 
Suma totala ar putea ajunge la 10 milioane de euro, aspect confirmat de presedintele Consiliului Judetean Maricel Popa, care a reiterat faptul ca Ministerul Sanatatii a luat in calcul o astfel de alocare financiara.